Kuolemansairas mies kirjoitti ylös 10 tärkeintä oppimaansa asiaa - lue elämänohjeet

28.06.2013 20:30 - Reija Saarinen

66-vuotias Dennis Wright kärsii sairaudesta johon ei ole hoitokeinoa. Tästä syystä mies on oppinut elämään elämänsä kuin jokainen päivä olisi viimeinen. 

Dennis Wright kärsii erittäin aggressiivisesta aivokasvaimesta, joka miehellä todettiin vuonna 2009. Kuolemantuomion saanut mies luuli, että ei koskaan ehdi viemään vihille kihlattuaan. Toisin kävi. Pari avioitui vuonna 2010. 

Wright ei tiedä miten kauan hän saa vielä elää. Tästä syystä hän elääkin jokaisen päivän aivan kuin se olisi viimeinen. Mies on myös pitänyt aktiivisesti omaa blogia, johon hän on kertonut kokemuksistaan. 

Wright halusi jakaa 66 vuoden aikana oppimansa elämänohjeet kaikille. Katso millaisia ohjeita kuolemansairas mies antaa meistä jokaiselle. 

1. Älä tuhlaa elämääsi tekemällä työtä josta et pidä. Elämä on liian lyhyt elettäväksi vain iltaisin ja viikonloppuisin.

2. Jos elämässäsi tapahtuu jotain pahaa jota et voi kontrolloida, ota kaikki oppi siitä irti, ja opettele elämään asian kanssa. 

3. Jos luulet voivasi muuttaa asioita, muuta ne. Yritä ymmärtää se, mistä asiassa on kyse, ja tee parhaasi asian korjaamiseksi.

4. Ei ole olemassa hyviä ja huonoja päätöksiä. Jos teet jotain, mikä sinusta oli väärä valinta, opi siitä. Näin osaat toimia paremmin seuraavalla kerralla. Et voi koskaan tietää miten asiat muuttuvat pitkässä juoksussa, joten katumus on pelkkää ajanhukkaa. 

5. Älä murehdi menneitä. Elämä on kuin siivu. Et voi elää hetkessä, se on liian lyhyt. Siivu on rikkaampi. Siivu sisältää vähän menneisyyttä, nykyisyyden sekä tulevaisuuden. 

6. Jos olet satuttanut jotakuta, pyydä anteeksi niin pian kuin mahdollista. Älä luule olevasi täydellinen. Ota vastuu omista teoistasi. 

7. Pidä valinnat avoimena niin pitkään kuin mahdollista. Älä sulje niitä aiheettomasti. 

8. Pidä kiinni huumorista aina kun se on mahdollista.

9. Tartu hetkeen. 

10. Älä pelkää kuolemaa. 

Lähde: News.com.au

Kilpailut

Uusimmat