Kuolemansairaan äidin viimeinen kirjoitus pysäyttää: "Kun luet tätä, minua ei enää ole"

19.09.2014 14:40 - Rea Tallgren

Charlotte oli Huffington Postin kolumnisti usean vuoden ajan. Tällä viikolla hän menehtyi syöpään. Lehti on nyt julkaissut hänen viimeisen kirjoituksensa.

Charlotte Kitley oli sairastanut syöpää jo niin pitkään, että siitä oli tullut osa hänen ja hänen perheensä elämää. Syntymäpäiviensä tienoilla hän huomasi olonsa pahentuneen huomattavasti ja meni hän heti lääkäriin. Testit otettiin ja tulos oli murskaava.

Charlotten sairastama syöpä oli pahentunut lyhyessä ajassa niin paljon, että lääkärit antoivat Charlottelle elinaikaa vain muutamista päivistä viikkoihin. Noiden viikkojen aikana Charlotte hoiti omia hautajaisjärjestelyjään - ja kirjoitti viimeistä blogitekstiään Huffington Postille.

"Kun luette tätä, minua ei enää ole." alkaa kirjoitus, joka tuo kyyneleet silmiin.

Kirjoituksessaan Charlotte miettii, millaista hänen miehensä ja kahden pienen lapsensa elämä tulee olemaan ilman häntä.

"Mieheni näkee unta, että olen hänen rinnallaan. Herätessään, hän näkee kylmässä auringonvalossa tyhjän paikan vierellään, ja muistaa, että minua ei enää ole. Hän ottaa kuivauskaapista kaksi kahvikuppia, kunnes muistaa, että enää kahvia tarvitsee keittää vain yhdelle. Tyttäreni yrittää kurottaa hiuslenksujaan ylähyllyltä, mutta kukaan ei letitä hänen hiuksiaan. Pojaltani on hukassa lego-ukko, mutta kukaan ei tiedä, mistä sitä pitäisi etsiä."

Charlotte kirjoittaa koskettavasti siitä, ettei hän haluaisi lähteä.

"Haluaisin vielä olla täällä kanssanne. Haluaisin nauraa kanssanne syöden milloin mitäkin ihmeruokaa, josta olen innostunut. Minulla on vielä niin paljon sellaista, mitä haluan kokea, mutta tiedän, ettei se onnistu minulta. Haluan olla ystävieni rinnalla, kun heidän elämässään tapahtuu muutoksia. Haluan nähdä lasteni kasvavan ja haluan vanheta ja tulla kiukkuiseksi mummoksi mieheni rinnalla. Kaikki nämä asiat minulta viedään pois."

Hän kuitenkin kehottaa muita nauttimaan elämästä hänenkin puolestaan.

"Tartu elämään kaksin käsin. Arvosta jokaista sekuntia siitä, ravistele sitä. Jumaloi lapsiasi. Et oikeasti tiedä, miten onnekas olet, kun saat huutaa heille aamuisin, että heidän pitäisi pestä hampaansa nopeammin, koska teillä on kiire."

"Syleile rakkaitanne, ja jos he eivät syleile teitä takaisin, etsi joku, joka syleilee. Jokainen ansaitsee olla rakastettu. Älä tyydy vähempään. Etsi työ, jossa viihdyt. Älä kuitenkaan tee siitä elämäsi tarkoitusta. Kenenkään hautakivessä ei lue "Kunpa olisin tehnyt enemmän töitä". Tanssi, naura ja syö hyvin ystäviesi kanssa. Todelliset, rehelliset ja vahvat ystävyyssuhteet ovat todellinen siunaus, koska ystävät voi valita itse. Valitse heidät siis huolella, ja vaali ystävyyttä koko sydämestäsi. Ympäröi itsesi kauneudella. Elämässä on paljon harmaata ja surua, mutta sinä voit etsiä sateenkaaren ja kehystä sen. Jokaisessa asiassa on kauneutta. Joskus täytyy vain katsoa todella tarkkaan ennen kuin sen näkee."

Viimeisenä Charlotte hyvästelee lukijansa ja perheensä.

"Kun menet sulkemaan ikkunaverhoja tänään, näet tähden taivaalla. Siellä minä olen, katselen alas ja siemailen pina coladaa ja syön (hyvin kallista) suklaata. Hyvästi, hyvää yötä ja  Herran siunausta."


Kerroimme aiemmin perheestä, joka sai tietää odottavansa niin vaikeasti sairasta lasta, että hän tuskin eläisi pitkään. Se, mitä perhe seuraavaksi teki, on liikuttavaa, kaunista ja uskomatonta. Lue tuo artikkeli tästä.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat