Kuva: Shutterstock

Missä sijaitsee auton takakontin etuosa? Aihe jakaa suomalaisten mielipiteet voimakkaasti kahtia

11.03.2019 19:00 - Emmi Moilanen

Kysymys herätti kiivasta keskustelua Radio Novan iltapäivässä.

"Missä sijaitsee auton takakontin etuosa?" Tätä kuuntelijan lähettämää kommenttia pohtivat Radio Novan Iltapäivän lähetyksessä juontajat Anssi Honkanen ja Niina Backman. Vaikka kysymys vaikuttaa aluksi yksinkertaiselta, käy ilmi, että aihe jakaa mielipiteet voimakkaasti kahtia.

Anssi toteaa olevansa ehdottomasti sitä mieltä, että takakontin etuosa sijaitsee lähempänä auton takapenkkejä. Niina puolestaan ajattelee toisin; etuosa alkaa heti takaluukun avaamisen jälkeen.

- Jos sanotaan, että hae takaboksin etuosasta lapio, haen sen juuri siitä missä seison.

Aihe herätti kiivasta keskustelua myös Radio Novan kuuntelijoiden keskuudessa ja studioon tulvi mielipiteitä siitä, missä takakontin etuosa oikein sijaitsee.

- Huomasin, että kaikki, jotka ovat minun kanssani samaa mieltä, ovat naisia, Niina toteaa.

- Miten aivomme käsittelevät tämän datan niin eri tavalla, jos keskimäärin miehet vastaavat, että etuosa on takapenkkien takana ja naiset vastaavat, että lähempänä peräpuskuria, Anssi pohtii.

Niina pohtii ilmiön johtuvan mahdollisesti siitä, että miehet ja naiset ajattelevat autoa kokonaisuutena hieman eri tavoin.

- Miehet käsittävät auton yhtenä kokonaisuutena, naiset kahtena. On se osa, missä istutaan ja matkustetaan ja sitten on olemassa se, jossa säilytetään tavaroita, Niina kertaa mielipidettään.

"Selkänojien takaosa on tavaratilan etuosa"

Keskustelunaihe sai aikaan kommenttitulvan Radio Novan studioon. Poimimme osan mielipiteistä perusteluineen alle. Kumpaa mieltä sinä olet?

”Niina on väärässä. Samalla logiikalla voisit sanoa takapenkillä istuessasi olevasi auton sisätilan etuosassa, eli ei siis mitään järkeä,” kirjoittaa nimimerkki Tom.

”Kuvitellaan, että sinulla on kontillisen verran tavaraa lastattavana takakonttiin, jos aloitat kontin edestä täyttämään konttia niin kuinka saat loput tavaroiden taakse… eli takaosaan? Etuosa lähempänä sinua, takaosa kauempana sinua. T. Tiina vaan”

”Selkänojien takaosa ----- tavaratilan etuosa”

”Ainakin Skodan käyttöohjeissa lukee: "Laita painavat esineet mahdollisimman kauas ETEEN". Eikös sitten olis Anssin tulkinnan mukaisesti? Ihan päinvastaisesti kuin ajattelisin!” kirjoittaa nimimerkki Tiina.

”Ajatelkaapa takakonttia vaikkapa matkalaukkuna. Kun se avataan ja laitetaan vaikka Anssin salivaatteet etuosaan, niin mihin ne laitetaan? T. Mara”

”Pakko kommentoida vielä takaosa asiaa, kyllä se on niin että Anssi on oikeassa. Esimerkkinä auton alla juuri takaosan alla sijaitsee taka-akseli, jolle löytyy nimikkeitä ja varaosia taka-akselin takaosaan ja etuosaan, joka on auton keulanpuolella siis tuo etuosa,” nimimerkki Masi kommentoi.

Lue myös: Niina Backman neuvoi petetyksi tullutta naista - pian kolmiodraama sai yllättävän käänteen

Lue myös: Pienen pojan viesti Radio Novan studioon herkisti toimituksen: ”Ei yhdellekään lapselle tätä tunnetta"

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat