Kuva: Shutterstock

Tyttö, joka syntyi Tšernobylin suoja-alueella täytti 20 vuotta - viranomaiset peittelivät syntymää

10.06.2019 20:15 - Katariina Auvinen

Mariyaka Sovenko on kuin kuka tahansa parikymppinen.

Ukrainalainen Mariyaka Sovenko, 20, on kuin kuka tahansa parikymppinen. Hän opiskelee Kievissä ja viettää opiskelijaelämää, oleskelee kavereidensa kanssa ja haaveilee urasta sosiaali- ja terveysalalla. Sen lisäksi hän on terve, vaikka moni on sitä epäillyt. 

Mariyaka on ainoa lapsi, joka on syntynyt Tšernobylin suoja-alueen sisäpuolella yli kymmenen vuotta tuhoisan ydinonnettomuuden jälkeen. Onnettomuuden jälkeen rajattiin suojavyöhyke, jotta ihmiset eivät altistuisi säteilylle. Viranomaiset määräsivät ihmiset lähtemään ydinvoimalan läheltä terveyssyistä. 

Mariyakan vanhemmat eivät suostuneet lähtemään säteilyn saastuttamalta alueelta, koska heille ei tarjottu asuntoa. Sen sijaan parikymppinen nuori nainen kasvoi suoja-alueella juoden maitoa ja syöden kalaa säteilyn saastuttamista vesistöistä. 

Viranomaiset yrittivät Daily mail -julkaisun mukaan ensin peitellä lapsen syntymää, mutta media sai vihiä asiasta. Sen jälkeen monet ihmiset olivat sitä mieltä, että Mariyakan vanhemmat koettivat tappaa oman lapsensa. 

Mariyaka on haluton puhumaan lapsuudesta kritiikin takia, mutta kertoo kuitenkin olevansa terve ja opiskelevansa. 

Naisen vanhemmat asuvat vielä samalla alueella. 

Lue myös: Uusi kammottava minisarja pureutuu Tšernobylin ydinonnettomuuteen - saa aikaan ahdistusta

Lue myös: HBO:n ahdistavaa uutuussarjaa hehkutetaan sosiaalisessa mediassa: "Pelottavin, jonka olen nähnyt"

Lähde: Daily mail 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat