Kuva: Shutterstock

Älykello pelasti opiskelijamiehen hengen - laite tallensi hälyttävän merkin

15.07.2019 17:15 - Katariina Auvinen

22-vuotias Jorge Cox saa kiittää hengestään kelloa.

Nykyisin markkinoille tulee jatkuvasti erilaisia älykelloja, jotka mittaavat muun muassa käyttäjän aktiivisuutta ja unirytmiä. Opiskelija Jorge Cox, 22, ajatteli, että olisi hauska seurata omaa aktiivisuuttaan älykellon avulla, mutta nuori mies ei tiennytkään, että kello tulisi pelastamaan hänen henkensä. 

Älykello kertoi aina, jos Coxin syke nousi jostain syystä. Nuori mies ihmetteli, miksi kello piippasi jopa silloin, kun hän ei tehnyt mitään urheiluun viittavaa vaan makasi muun muassa sohvalla. Hänen leposykkeensä hakkasi 130 kertaa minuutissa kun normaaleilla ihmisillä leposyke on tyypillisesti 60-80 välissä. 

Mies laittoi asian rankan opiskelujakson ja kofeiinin piikkiin. Hän oli menossa kuitenkin nielurisojen poistoleikkaukseen ja mainitsi asiasta hoitajalle tapaamisen yhteydessä. 

- Hoitaja kertoi, että asia pitää tutkia, koska noin korkea leposyke ei kuulosta normaalilta ja onneksi hän tekikin niin, Cox kertoo The Sun -julkaisulle. 

Kävi ilmi, että mies kärsii vakavasta sydänongelmasta. Hänen sydänläppänsä vuosi, joka olisi korjattavissa leikkauksella, mutta lääkäreiden mukaan mies oli todella onnekas. Hän olisi voinut kuolla milloin tahansa ellei vikaa olisi havaittu. 

Läppävika oli ollut Coxilla jo syntymästä lähtien, mutta sitä ei oltu huomattu ennen. Yleensä läppävika huomataan lapsilla jo pienenä, mutta Coxilla sitä ei oltu huomattu. Nuoren miehen sydän korjattiin leikkauksella ja nyt hän on toipumassa kotona. Miehen leposyke on palannut normaaliksi. 

Lue myös: Epämääräiset oireet, jotka voivat kieliä ettet ole terve - katso lista

Lue myös: Kasvoistasi näkee, jyllääkö kehossasi tulehdus - tutkijoiden väite herättää mielenkiinnon

Lähde: The Sun 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat