Kuva: Shutterstock

Lääkärit varoittavat ihmisiä "täydellisestä" Instagram-järvestä - täynnä myrkyllistä kemikaalia

18.07.2019 16:15 - Katariina Auvinen

Espanjassa Monte Nemessa sijaitseva järvi on sairastuttanut monia.

Nykyisin monet lomailijat eivät räpsi kuvia miten sattuu vaan niin maisema kuin kaikki muukin pitää olla kohdillaan. Instagram-vaikuttajiksi tituleeratut ihmiset ovat löytäneet Espanjasta omasta mielestään täydellisen maisemapaikan, jossa takaa siintää turkoosi vesi sekä vuoristo. Kuvat ovat levinneet maailmalla ja saaneet ihmisryntäyksen paikan päälle. 

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt yhä enemmän viestejä, joista selviää, että moni on ollut paikalla Espanjan Monte Nemessä. Monet ovat myöskin sairastuneet reissun jälkeen, koska turkoosi vesi on myrkyllistä. Ihmiset ovat kärsineet uimisen jälkeen ripulista ja huonovointisuudesta eikä ihme. 

Lääkärit ovat varoittaneet vedessä jylläävistä vaarallisista kemikaaleista, jotka voivat iho-oireiden lisäksi aiheuttaa myös ripulia ja huonovointisuutta. Pieni järvi on itse asiassa myrkyllisten jätteiden kaatopaikka ja se on syntynyt kaivostoiminnan loputtua. Paikalla oli toisen maailman sodan aikoihin volframikaivos ja veden sävy on itse asiassa syntynyt kemiallisen saastumisen seurauksena. 

Lue myös: Lily Allenin kommentti lentokoneessa itkeneestä vauvasta sai kansan raivoihin

Lue myös: Reese Witherspoon julkaisi fanit tyrmäävän sensuellin kuvan - 'Voin painaa sydäntä vain kerran'

Lähde: Telegraph

Kilpailut

Uusimmat