Kuva: Ralp Larmann

Kauppakeskus Triplaan avautuu poikkeuksellinen museo - virtuaalikaraokea ja muusikkotähtien aarteita

16.10.2019 16:30 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Musiikkimuseo Fame hyödyntää huomattavissa määrin nykyteknologiaa.

Torstaina 17. lokakuuta Helsingin Pasilaan avattavassa Mall of Tripla -kauppakeskuksessa avautuu myös poikkeuksellinen museo. Musiikkimuseo Fame esittelee suomalaisen musiikin historiaa pitkälti uuden teknologian keinoin. Museokokemuksessa on pyritty vuorovaikutteisiin elämyksiin audiovisuaalisten ja virtuaalisten esitysten parissa.

Yksi teknologisista innovaatioista on museosta löytyvä virtuaalikaraoke. Karaokessa museokävijä pääsee kokemaan esiintyvänsä Suomen tunnetuimmilla esiintymislavoilla suuren yleisön edessä. Tanssistudiossa voi puolestaan heittäytyä musiikin vietäväksi ison näytön äärellä oman valinnan mukaan tuttujen esitanssijoiden, kuten Aira Samulinin, innostamana.  

Museossa on hyödynnetty myös erikseen sitä varten suunniteltuja audioratkaisuja. Syvälle sointihuumaan -huoneessa on mahdollisuus kuulla sinfoniaorkesterin, kuoron ja sotilassoittokunnan musiikkia sellaisena kuin se soi Musiikkitalon konserttisalissa kapellimestarin paikalla.

Musiikkimuseo Famessa on hall of fame -tyyliin pysyvä näyttely suomalaisen musiikin legendoista. Näyttely uudistuu vuosittain, kun kunniagalleriaan lisätään muusikoita. Valituilta tähdiltä ja heidän lähipiiriltään on saatu lainaksi monia kiinnostavia esineitä, joista osa on nyt ensimmäistä kertaa julkisesti esillä. Museosta löytyvät muun muassa Katri Helenan Euroviisuissa käyttämät esiintymisasut vuosilta 1979 ja 1993. Näytteillä on myös Juice Leskisen sähkökitaroita ja Hurriganes-keräilijän aarteita.

Famen kunniagalleriaan on valittu yhteensä 14 artistia, joiden joukossa on muun muassa Katri Helena, Juice Leskinen, Nightwish, Olavi Virta, Jean Sibelius ja Reino Helismaa. Voice.fi haastatteli Katri Helenaa Musiikkimuseo Famen tiimoilta. Voit lukea naisen kommentit tästä jutusta.

Musiikkimuseo Fame on auki joka päivä aamuyhdeksästä iltayhdeksään. Aikuisilta perussisäänpääsymaksu on 25 euroa, ja lapsilta (7-15-vuotiaat) sisäänpääsy maksaa 12,50 euroa.

Lue myös: Bauer Media kotimaisen musiikkimuseo Famen yhteistyökumppaniksi

Bauer Media on Musiikkimuseo Famen yhteistyökumppani. Voice.fi, Iskelmä, Radio Suomirock, Radio City ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat