Kuva: Shutterstock

Syö lemmikkisi tai ryhdy kasvissyöjäksi - uusi reality-ohjelma herättää inhoa Twitterissä

17.10.2019 22:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Tulevassa sarjassa perheet ottavat hoitaakseen eläimen, jota he yleensä laittavat lautaselleen.

Uusi tosi-tv-formaatti on herättänyt keskustelua Isossa-Britanniassa. Channel 4 -televisiokanava alkaa esittää Meat the Family -nimistä tv-sarjaa, jossa lihaa syövät brittiperheet ottavat hoitaakseen eläimiä, joita heillä on tapana laittaa lautaselleen. Sarjassa seurataan, miten perhe hoitaa eläimiä lemmikkeinään ja joutuvat lopulta vaikean päätöksen eteen. Heidän tulee joko lähettää eläin teurastettavaksi sekä kokata ja syödä se tai vaihtoehtoisesti luvata, että he siirtyvät kokonaan kasvissyöjiksi.

Ensimmäisissä sarjan jaksoissa hoidettavina eläiminä ovat lammas, sika, kana ja vasikka.

- Ohjelmassa kysytään kysymys, miten voit hoivata koiraasi ja samalla laittaa toisen eläimen uuniin, kuvailee analyytikko Virginia Mouseler, joka on perustanut muun muassa tv-trendejä analysoivan The Wit -tietokannan.

Sarjaan osallistuvat perheet hoitavat eläimiä kolmen viikon ajan. Channel 4 kuvailee, että sarjassa perheet pääsevät näkemään läheltä eläimen koko matkan pellolta lautaselle - jos perhe päätyy eläimen syömään. Meat the Family -ohjelma pyrkii tunteiden lisäksi välittämään myös informaatiota. Siinä käsitellään eläinten käyttäytymistä ja tietoisuutta, maatalouden käytäntöjä ja lihateollisuuden ympäristövaikutuksia. Ohjelmaa alettaan esittää ensi vuoden puolella.

The Guardian -lehti arvioi, että ohjelmaformaatin voi odottaa leviävän Brittien ulkopuolelle nopeasti. Sarja edustaa kasvavaa trendiä tosi-tv-ohjelmista, joissa keskiössä on yhteiskunnallinen vastuullisuus. Eläinten oikeudet, lihateollisuuden ilmastovaikutukset ja kasvisruokavalio ovat asioita, jotka ovat koko ajan enemmän ja enemmän ihmisten huulilla.

Somessa tyrmistyttiin

Sarjan idea on otettu Twitterissä vastaan voimakkain reaktioin. Selvästi suurin osa kommenteista on tyrmännyt uuden tosi-tv-sarjan täysin.

”Tämä on vain ällöttävää”, kommentoi yksi.

”Tämä on täysin sairasta”, on myös kirjoitettu.

”Harvoin menen sanattomaksi, mutta… Katsottaisiinko tätä muka tarpeeksi, että sarja jatkuisi? Haluan allekirjoittaa jonkin adressin, jotta Channel 4 ei esittäisi tätä”, on eräs kirjoittanut.

Joillain on ollut myönteisempi suhtautuminen.

”En pidä siitä, että eläimiä käytetään viihteenä ja niiden kohtalo jätetään kilpailijoiden käsiin. Ikään kuin ne olisivat jossain peliohjelmassa. En kuitenkaan pidä tätä huonona konseptina, jos tämä auttaa meidän ’eläimiä rakastavaa’ kansakuntaamme näkemään oman tekopyhyytensä”, on yksi kirjoittanut.

”Tämä saattaa hyvinkin herättää ihmiset ajattelemaan”, on myös kommentoitu.

Lue myös: Beyoncé houkuttelee fanejaan kääntymään kasvissyöjiksi erikoisella syötillä - onnistuisiko?

Lue myös: Tiesitkö? Julkkikset, jotka pitävät linjansa kunnossa kasvissyönnillä

Lähde: The Guardian

Kilpailut

Uusimmat