Kuva: Shutterstock

Sometähti väitti, että sampoo lihottaa - some kohahti: 'En pysty käsittämään tällaista idiotismia'

31.10.2019 13:15 - Milena Raappana

Moni väitti vaikuttajan kammoavan lihavuutta ja edistävän syömishäiriöitä.

Twitterissä erään somevaikuttajan päivitys on aiheuttanut kiihkeää keskustelua ja tuohtuneita kannanottoja. 

Yksityisen Instagram-tilinsä esittelyssä yhdysvaltalainen Eleni Chechopoulos kutsuu itseään suoliston ja hormonien ravintoterapeutiksi, joka auttaa naisia parantamaan oman suolistonsa, tunnistamaan ruokayliherkkyyksiä ja selättämään turvotuksen. 

Taannoin hänen päivityksensä, jossa hän väitti sampoon vaikuttavan naisten painoon, kohautti Twitter-kansaa. Kuvassa hän poseeraa sampoopullo kädessään huolistunut ilme kasvoillaan. Kuvatekstin hän aloitti huomiotaherättävästi kysymällä "saako sampoosi sinut lihomaan?!"

"Ensin se on kalorit, sitten hormonit, sitten suolistosi terveys... nyt se on sampooni?! Lasket kaikki kalorit, jotka menevät huuliesi välistä, mutta painosi ei putoa... Lisää obesogeenit. Kemikaalit, jotka häiritsevät sitä, miten kehosi säilöö ja luo rasvaa - niitä löytyy sampoista, hammastahnoista, ruokakauppojen kuiteista, suihkuverhoista, meikeistä, hajuvesistä ja niin monesta muusta", Eleni kirjoitti kuvan oheen. 

Hän jatkoi päivitystä kertomalla hiirillä tehdystä kokeesta, jossa molemmat hiiret saivat saman määrän liikuntaa ja ruokaa. Toinen hiiristä kuitenkin altistettiin obesogeeneille ja se myös jatkoi lihomista koko elämänsä ajan, kun taas toinen hiiri pysyi hoikkana. Eleni myös mainosti, että häneltä löytyy kurssi, jossa hän auttaa ihmisiä tunnistamaan obesogeenit ja miten välttää niitä. 

Päivitys on saanut ihmiset pöyristymään Twitterissä. Elenin sanotaan muun muassa kammoksuvan lihavia ihmisiä ja edesauttavan syömishäiriöitä.

"Tämä on seuraavan tason lihavuuden kammoamista. Naisten rohkaiseminen ajattelemaan ja huolestumaan kalorien määrästä SAMPOOSSA ja niiden vaikutuksista painon nousuun." 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Tällaista on vaarallista promota. Kun syömishäiriöni oli pahimmillaan, tämä olisi pahasti triggeröinyt minua ja antanut minulle toisen asian, josta olla pakkomielteinen."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Voin sanoa henkilönä, joka toipuu syömishäiriöstä, että tämä on todella ongelmallista kenelle tahansa, jolla on epäterve suhtautiminen kaloreihin. Olen jo valmiiksi pelokas koskemaan ruokaan. Olin itseasiassa hetkellisesti helpottunut lukiessani tätä, että käytän vain todella luonnollista kovaa sampoota."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Kiitos, että häpäisette tämän ihmisen, koska en pysty käsittelemään tämän tasoista idiotismia, mitä hän tuo esiin."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Bloggaaja-pariskunnan vaarallinen kuva sai aikaan viharyöpyn - nyt he kommentoivat tekosiaan

Lue myös: Instagram-vaikuttajan typerä käytös johti syytteisiin - "Eipä tätä olisi koskaan tapahtunut"

Lähde: The Sun

Kilpailut

Uusimmat