Kuva: Shutterstock

PETA lanseerasi ruman jouluneuleen - herättää takuulla huomion

14.11.2019 19:45 - Iiro Myllymäki

Eläinsuojelujärjestö ottaa paidalla kantaa villantuotannon epäkohtiin.

Tarkoituksellisen rumat jouluvillapaidat ovat taas alkaneet vallata tilaa vaatekaupoista. Hassut poro- ja lumiukkopaidat ovat saaneet nyt vähemmän hassun haastajan.

Eläinoikeusjärjestö PETA on nimittäin lanseerannut oman ruman jouluvillaneuleensa, jolla se ottaa kantaa villantuotannon epäkohtiin. PETA:n paidassa ei olekaan käytetty lainkaan villaa, vaan se on valmistettu kokonaan akryylilangasta.

Paidan huomiota herättävin yksityiskohta on siihen kiinnitetty lammaspehmolelu. Lammas on runneltu ja verinen, ja se levittäytyy sekä vaatteen etu- että takapuolelle. Paidassa lukee isolla ”wool hurts”, eli ”villa sattuu”.

(kuva: PETA)

(kuva: PETA)

Paita on osa PETA:n kampanjaa, jolla se haluaa tuoda esiin villatuotannon epäkohtia.

”Villateollisuuden työntekijät ovat jääneet kiinni siitä, että he ovat lyöneet, potkineet, talloneet ja jopa tappaneet lampaita lammaskarsinoissa”, PETA kirjoittaa nettisivuillaan.

PETA:n lanseeraama paita on järjestön nettikaupassa myynnissä noin 136 euron hintaan.

PETA on saanut kampanjansa tueksi julkkiksia, kuten laulajat Billie Eilishin ja Pinkin. Kampanjallaan PETA pyrkii vaikuttamaan vaatteiden jälleenmyyjiin, jotta ne lopettaisivat villan käytön ja siirtyisivät eläinystävällisempiin vaihtoehtoihin.

Lue myös: Jennifer Lopez joutui aktivistien hampaisiin punaisella matolla - syynä leffassa käytetty turkis

Lue myös: Jason Momoa syötti karhua suullaan - eläinsuojelujärjestö tuomitsi videon

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat