Kuva: AOP

Blake Livelyn ja Ryan Reynoldsin hääkuvat poistettiin Pinterestistä - osa isompaa linjausta

11.12.2019 15:45 - Milena Raappana

Pariskunta vietti häitään vuonna 2012 plantaaseilla, jotka ovat ongelmallisia häälokaatioita.

Tähtipari Blake Livelyn, 32, ja Ryan Reynoldsin, 43, hääkuvat poistetaan Pinterestistä ja The Knot -sivustolta, mitkä ovat suosittuja hääinspiraation lähteitä. 

Kaksikon kuvien kielto sivustoilla on osa suurempaa linjausta, jolla pyritään kitkemään plantaaseilla järjestettävien häiden hehkuttaminen ja niistä ideoiden poimiminen osaksi omaa suurta päivää. 

Lively ja Reynolds viettivät häitään vuonna 2012 Charlestonissa Boone Hallin plantaaseilla. Vaikka päivä varmasti oli ihastuttava ja ikimuistoinen, heidän häälokaationsa ei ollut ongelmaton, sillä plantaasit olivat aikoinaan paikkoja, joissa afroamerikkalaiset pakotettiin työskentelemään orjina.

Pinterestin ja The Knot -sivuston päätös kieltää tämän tyylinen sisältö sivustoillaan kumpuaa ihmisoikeusjärjestö Color of Changen lähettämästä vetoomuksesta, jossa sanotaan, ettei "plantaaseiden nostalgisen puolen juhlistaminen ole voimaannuttavaa tummaihoisia naisia tai oikeudenmukaisia ihmisiä kohtaan."

"Plantaasit ovat fyysinen muistutus yhdestä kauhistuttavimmista ihmisoikeusloukkauksista, mitä maailma on nähnyt. Hääala rutiininomaisesti kieltää väkivaltaiset olot, jotka tummaihoiset ihmiset kohtasivat orjuudessa, promoamalla plantaaseja romanttisina paikkoina mennä naimisiin", järjestö kirjoittaa kirjeessään BuzzFeed News -julkaisun mukaan.

Cosmopolitanin artikkelista ilmenee, että The Knot -sivusto jatkossa kieltää "kielenkäytön, joka glorifioi, juhlistaa tai romantisoi eteläisien plantaasien historiaa." Pinterest on mennyt askeleen pidemmälle ja poistanut kaikki plantaasihäät sivustoltaan, mutta myös estänyt kyseisen teeman Google-hakujen ohjauksen sivustolleen. 

- Häiden pitäisi olla rakkauden ja yhtenäisyyden symboli. Plantaasit eivät edusta mitään noista asioista, Pinterestin edustaja sanoi E! News -julkaisun haastattelussa. 

Lue myös: Näyttelijätähti poisti kuvat Instagramistaan, suututti osan faneista: 'Taas tämä julkisuustemppu'

Lue myös: Ryan Reynolds ja Blake Lively paljastavat salaisuuden täydelliseen avioliittoonsa

Lähteet: Cosmopolitan, BuzzFeed News, Marie Claire, E! News

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat