Kuva: AOP

Haastaako YouTube TikTokin kukoistuksen? Suunnitteilla saattaa olla uusi lyhyiden videoiden toiminto

02.04.2020 22:15 - Ella Haura / ella.haura@bauermedia.fi

Uusi Shorts-toiminto julkaistaan mahdollisesti YouTubeen kuluvana vuonna.

YouTube on hallinnut netin videoalustojen kuninkuutta jo 15 vuotta. Lähikuukausina rinnalle on kiivennyt räjähtävän suosion saavuttanut kiinalainen TikTok-sovellus, joka perustuu puhelimella kuvattuihin lyhytvideoihin.

The Information -teknologiasivusto uutisoi ensimmäisenä YouTuben suunnitelmista kehittää alustalleen uusi Shorts-toiminto, jota videopalvelu ei kuitenkaan ole itse vielä kommentoinut. YouTuben uusi ominaisuus olisi kuvaukseltaan merkittävästi TikTok-sovelluksen kaltainen. 

The Informationin mukaan tarkoituksena on, että uusi lyhytvideotoiminto olisi käytettävissä YouTuben mobiilisovelluksessa. Käyttäjien olisi mahdollista hyödyntää videoissaan YouTuben kirjaston musiikkia. Sovellukseen on aiemmin päivitetty esimerkiksi Snapchatissa pitkään ollut tarina-toiminto. 

Shorts-toiminnon on tarkoitus ilmestyä tänä vuonna, jota YouTube ei ole kuitenkaan NBC Newsin mukaan vahvistanut. Vastaavaa ominaisuutta ei tiedettävästi ole suunnitteilla muihin tunnettuihin sosiaalisen median aluistoihin, kuten Snapchatiin, Facebookiin tai Instagramiin. 

Lue myös: Onko netin isoin koronahitti löytynyt? Some hurmioitui: 'Paras parodia ja täydellinen toteutus'

Lue myös: Tubettaja jakoi vahingossa editoimattoman koiravideon nettiin, materiaali järkyttää - "Olet hirviö"

Lue myös: Suomalainen sometähti lopettaa tubettamisen - panostaa nyt lapsuuden haaveammattiinsa

Lähde: The Information, NBC News

Kilpailut

Uusimmat