Kuva: Sara Haapakosken kotialbumi

Suomalainen sometähti lopettaa tubettamisen - panostaa nyt lapsuuden haaveammattiinsa

21.03.2020 10:15 - Henna Koste

Tubetähti Sara Karoliina haluaa panostaa nyt lapsuuden haaveeseensa.

Tubettaja Sara Haapakoski, 21, eli Sara Karoliina kertoo tuoreelle YouTube-videollaan päättäneensä lopettaa kanavansa. Sara Karoliina on tehnyt sisältöä tubekanavalleen kolmisen vuotta ja kerännyt tililleen suuren seuraajajoukon. 

Moni suosikkitubettaja on vaihtanut uraa niin Suomessa kuin maailmallakin. Yksi suomalaisista esimerkeistä on musiikkiuralle suunnannut Pins.ku. Muusikon uraa luova tubettaja Tuure Boelius on myös todennut Radio Novan haastattelussa, että aikoo mahdollisesti myös hylätä tubettamisen.

- Luulen, että YouTube on kolmen vuoden päästä ihan last season, hän totesi marraskuussa 2018 antamassaan haastattelussa. 

Sara Karoliina avaa videollaan syitä lopettamispäätökselleen. 

- Kun olin tosi pitkään poissa YouTubesta, tajusin, etten halua mennä sinne takaisin. Olinkin tosi paljon onnellisempi silloin, kun en tehnyt videoita, nainen kuvailee.

Hän toteaa, ettei vihannut tehdä videoita, vaan vihasi olla se Sara Karoliina, joka videoilla näkyi. 

 - Se oli tosi tosi tosi hämmentävää mulle, koska siinä meni niin kauan aikaa ja olin itsekin ihan sekaisin siitä kuka olen, Sara Karoliina kertoo. 

Nainen seurustelee suositun tubettaja Mike Bäckin kanssa. Unelma tubettamisesta vahvistui seurustelun myötä. Pian Sara Karoliinankin videoita seurasivat tuhannet ihmiset. 

- Se päätös siitä, että lopetan tubettamisen oli aika iso päätös, koska siitä muodostui iso osa mun tuloista. Tällä hetkellä elätän itseni Instagramilla ja Instagram-yhteistöillä ja muulla sometyöllä, mutta jos teet yhteistyön, kyllä saat YouTube-videosta enemmän kuin Instagram-kuvasta. Tällä hetkellä haluan rahaa vain siihen, että voin elättää itseni ja tehdä juttuja, joita rakastan, Sara Karoliina toteaa videollaan. 

Tubetähti kertoo Voice.fi:lle tulevaisuuden suunnitelmistaan. 

- Ompelu ja vaatteiden suunnittelu ovat olleet sellaisia asioita, joiden tekemisestä olen haaveillut lähes aina. Ompelin pari tosi yksinkertaista mekkoa jo tosi nuorena. Iso inspiraatio mulle on ollut mummoni, joka on todella taitava ompelija. Hän on tehnyt upeita vaatteita äidilleni, Sara Karoliina kertoo. 

Eikä hän olekaan täysin lähtöruudussa tämän haaveensa kanssa. Naisen Éin-vaatebrändi näki päivänvalon viime vuonna. 

- Nyt suunnitelmissa on panostaa Éin-vaatebrändiini, joka on vielä hyvin alkuvaiheessa. Teen vaatteita, jotka ovat omasta mielestäni siistejä. Tällä hetkellä teen kaiken itse ja katson mihin se vie. Mulla on aina ollut tosi isot unelmat, enkä aio luopua niistä, hän toteaa.

Nainen myöntää, että YouTube-videoiden tekemisestä on ollut paljon hyötyä. 

- Minulla ei olisi samanlaista taitoa lähteä suunnittelemaan uutta brändiäni ilman sitä kokemusta. Olen todella kiitollinen kaikesta, mitä olen saanut kokea, mutta se ei enää tuntunut täysin omalta jutulta, hän tähdentää. 

Lue myös: Tuure Boelius uskoo tekevänsä muita töitä kolmen vuoden päästä - sama haaveammatti lapsesta asti

Lue myös: Emma Gaalan erikoisin asu käänsi kaikkien katseet - laulajattarelta vahva kannanotto

Kilpailut

Uusimmat