Kuva: Shutterstock

Suomalaiset hankkivat nyt innolla seksileluja - Katso, miten korona-aika on muuttanut tilauksia

25.04.2020 20:15 - Ella Haura / ella.haura@bauermedia.fi

Kolme suomalaista seksivälinekauppaa antoivat vinkkejä intiimielämän vauhdittamiseen pareille ja sinkuille.

Koronapandemian aiheuttama poikkeusaika on saanut ihmiset pysymään neljän seinän sisällä, ja vapaa-ajan vietto tapahtuu enimmäkseen kotioloissa. Ilmiö on näkynyt Suomessa ja maailmalla seksivälineiden myynnin kiihtymisenä.

The Independentin mukaan seksileluja ostetaan enemmän esimerkiksi Iso-Britanniassa ja Australiassa, ja Uudessa-Seelannissa myynti on jopa triplaantunut.

Voice.fi kysyi kolmelta suomalaiselta seksilelukaupalta, millä tavoin korona on vaikuttanut välineiden hankintaan.

Parikäyttöön tarkoitetut lelut suosittuja

Suomalaiset tilaavat monenlaisia seksileluja, mutta jokainen kolmesta kaupasta on havainnut valikoimissaan selkeitä myyntimenestyjiä. Erityisesti naisille suunnattu Satisfyer-tuotesarja hallitsee listojen kärkeä. Kaalimadon mukaan myös pariskunnille suunnattuja tuotteita myydään tällä hetkellä aiempaa enemmän.

Suosituimmissa tuotteissa on ilmennyt vaihtelua lyhyen ajan sisällä.

- Tuore muutos on miehille suunnattujen Fleshlight-lelujen kolminkertaistunut kulutus, Kaalimadon toimitusjohtaja Mikko Rosén kommentoi.

Huippukiva kertoo myynnin kasvaneen monissa tuoteryhmissä.

- Suosituimmat tuotteemme tällä hetkellä ovat liukuvoide, Satisfyer Pro 2 Next Generation, Jellyjortikka, G-pistesauva, kondomit, sekä erilaiset eroottiset asusteet, Huippukivan asiakaspalvelusta kerrotaan.

Hot Lips kertoo, että kärkisijoille on hiljattain noussut Dream Toys -vibraattorit. Myös erilaisten liukuvoiteiden myynti on luistanut mallikkaasti.

Lisääntynyt vapaa-aika näkyy

Verkkokaupat kertoivat myyntinsä kasvaneen kaikissa tuoteryhmissä. Hot Lips myy tuotteitaan myös kivijalkaliikkeissä, joissa kauppa on selvästi piristynyt. Liikkeet selittävät ilmiötä lisääntyneellä vapaa-ajalla.

- Kotona olemisen kasvu selittää tätä ilman muuta. Vapaa-ajasta otetaan niin sanotusti ilo irti, Hot Lipsin omistaja Samuli Katainen vastaa.

Huippukivan maaliskuun lopussa tekemän tutkimuksen mukaan osalla ihmisistä seksi on vähentynyt koronan aikana, mutta osalla lisääntynyt suuresti. Myös nettipornon suosio on kasvanut. 

Myös Huippukiva selittää kaupan kasvua kotona vietetyllä ajalla, mitä tutkimustulokset tukevat.

Rohkeasti toimeen yhdessä ja yksin

Yritykset jakoivat vinkkejä, joita voi hyödyntää sooloseksissä ja lemmenleikeissä kumppanin kanssa. Katainen Hot Lipsiltä kehottaa pareja käyttämään aikaa haluista puhumiseen.

- Kysykää toisiltanne rohkeasti, mistä toinen pitää tai mistä hän on haaveillut. Kokeilkaa jotain uutta yhdessä ja käyttäkää reilusti aikaa, nyt sitä on!

Rosén kannustaa sinkkuja pohtimaan omaa seksuaalisuuttaan. Lisääntynyt vapaa-aika on näkynyt myös pariskuntien seksielämässä.

- Koronakaranteenit ovat antaneet ihmisille enemmän aikaa, ja kenties jopa pakottaneet tutkimaan omaa seksuaalisuutta. Pariskunnilla on nyt ollut enemmän aikaa keskustella toiveista ja haluista.

Nautinnon ja läsnäolon merkitys korostuu vaikeina aikoina. Huippukivan mielestä seksi on oivallinen stressinlievittäjä.

- Rohkeasti vaan kokeilemaan ja toimeen! Stressin keskellä on terveellistä keskittyä seksiin ja nautintoon, jos vain oma tilanne sen suinkin mahdollistaa. Parisuhteessa kannattaa keskittyä siihen, että huomioi toista osapuolta.

Lue myös: Asiat, jotka kannattaa pitää mielessä seksivälineitä hankkiessa - katso seitsemän kohdan listaus

Lue myös: Yleinen seksifantasia on usein haaveita laimeampi kokemus – pätee erityisesti pariskuntien kohdalla

Lue myös: Yllättävä niksi parantaa väljähtänyttä seksielämää - seksologin vinkillä tuplahyöty

Lähde: The Independent

Kilpailut

Uusimmat