Kuva: Shutterstock

Yleinen seksifantasia on usein haaveita laimeampi kokemus – pätee erityisesti pariskuntien kohdalla

12.03.2020 20:15 - Ella Haura

Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan kuvitelma saattaa tuottaa pettymyksen.

Kolmen kimppa on Kinsey-Instituutin tutkija Justin Lehmillerin tekemän tutkimuksen mukaan yleisin seksifantasia. Kimppakivaa harrastaneiden mielestä akti osoittautui kuitenkin tosielämässä huonoiten onnistuneeksi fantasiaksi, uutisoi The Guardian.

Seksitutkimukseen osallistui yli 4000 täysi-ikäistä eri sukupuolen ja iän edustajaa, joista 87 prosenttia kertoi haaveilleensa yhdynnästä useiden kumppanien kanssa.

- Ihmiset haluavat ryhmäseksiä eri syistä. Osallistujilla voi olla toisistaan poikkeavat käsitykset rajoista ja siitä, kuka on huomion keskipisteenä. Yleisin seksifantasia lienee myös väärinymmärretyin, Lehmiller kertoo The Guardianille.

Lehmiller toteaa kolmen kimpasta haaveilevien todennäköisesti odottavan, että nautinto lisääntyy automaattisesti, kun seksissä on useampi henkilö mukana. Näin ei kuitenkaan aina tapahdu. Erityisesti pariskunnat näkevät kolmannen osapuolen roolin eräänlaisena apuhenkilönä.

Tutkimuksen tulokset koottiin Lehmillerin seksiä ja seksuaalisuutta käsittelevään kirjaan. Kirja pyrkii auttamaan yksilöitä ja pariskuntia normalisoimaan halujaan, ja kehottaa jakamaan omia fantasioitaan.

Lue myös: Asiat, jotka kannattaa pitää mielessä seksivälineitä hankkiessa - katso seitsemän kohdan listaus

Lue myös: Oudoimmat asiat, joita ihmisille on sanottu kesken seksin - kuulostaako tutulta?

Lue myös: Hajuaistilla merkittävä rooli seksuaalisessa vetovoimassa - miehet haistavat naisen kiihottumisen

Lähde: The Guardian

Kilpailut

Uusimmat