Kuva: Shutterstock

Yllättävä niksi parantaa väljähtänyttä seksielämää - seksologin vinkillä tuplahyöty

24.03.2020 22:15 - Emmi Moilanen

Seksin jälkeisten muistiinpanojen kirjoittaminen auttaa selvittämään, mikä virittää sinut tunnelmaan ja mikä on se lisämauste, jota seksielämäsi kaipaa juuri nyt.

Olemme kirjoittaneet aikaisemmin siitä, millaista naiset kuvailevat hyvän seksin olevan. Jos nautinnollinen seksielämä tuntuu kuitenkin olevan kateissa ja intohimon kipinä on väljähtänyt, ota haltuun niksi, josta Elite Daily -sivusto uutisoi.

Vaikka vinkki lupaa piristystä seksielämään, niksiä ei kuitenkaan toteuteta petipuuhien aikana, vaan kyse on seksin jälkeisten muistiinpanojen kirjoittamisesta. Seksologi Jess O' Reilly kertoo, että kirjoittamisesta saa irti jopa tuplahyödyn.

Ensinnäkin seksin jälkeisten tuntemuksien kirjoittaminen voi auttaa sinua selvittämään omia eroottisia halujasi ja erityisesti sitä, mikä virittää sinut tunnelmaan.

- Todennäköisesti huomaat toistuvia kaavoja, jotka auttavat sinua ymmärtämään myös seksiin liittyviä henkisiä tekijöitä, O' Reilly toteaa.

On siis hyvä oppia tunnistamaan, millaiset tekijät saavat sinut haluamaan seksiä. Kirjoittaminen saa asiat konkretisoitumaan tehokkaasti.

- Täytyykö sinun tuntea olosi ensin rakastetuksi, itsevarmaksi, haluttavaksi, rentoutuneeksi, kunnioitetuksi tai seksikkääksi, O' Reilly listaa.

Tällöin myös parisuhteessa on helpompi tehdä pieniä, arkisia muutoksia, jotka voivat edistää merkittävästi seksuaalisen kemian ja kipinän uudelleen syttymistä.

Anna ajatusten virrata vapaasti

Seksin jälkeinen kirjoittaminen auttaa selvittämään myös, millaiset asiat ovat sellaisia, jotka toisivat seksielämään kaipaamaasi lisämaustetta.

- Saatat huomata seksin olleen erityisen hyvää esimerkiksi silloin, kun olosi oli vahva, alistuit hieman, haastoit kumppaniasi tai olit leikkisä, O' Reilly kertoo.

Hän muistuttaa myös, että kirjoittaessa on hyvä antaa ajatusten virrata vapaasti. Voit pohtia esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:

Mitä viimeisin seksikerta antoi minulle? Millaisella fiiliksellä olin ennen seksin harrastamista? Kuinka aloitimme puuhat? Miltä minusta tuntui seksin aikana, entä sen jälkeen? Millä tavalla mielialani, unen määrä, ruokavalio, työt, stressi, liikunta ja muut arjen rutiinit ovat vaikuttaneet seksielämään?

Lue myös: 6 tilannetta, joilloin seksin harrastamisesta tulisi pidättäytyä

Lue myös: Seksi ei kiinnosta nuoria samoin kuin ennen - yksi syy ylitse muiden

Lue myös: Naiset paljastavat millaista hyvä seksi on: "Jälkeenpäin ei jaksa liikahtaakaan"

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat