Kuva: Shutterstock

Asiat, jotka kannattaa pitää mielessä seksivälineitä hankkiessa - katso seitsemän kohdan listaus

05.03.2020 21:15 - Reija Saarinen

Esimerkiksi materiaaliin kannattaa kiinnittää ostoksilla huomiota.

Kaksi viidesosaa suomalaisista on käyttänyt elämänsä aikana jotakin seksivälinettä. Uusien asioiden kokeileminen voi kuitenkin olla jännittävää, joten Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen neuvoo, miten valita juuri itselle sopiva ensimmäinen seksiväline.

 – Seksivälineiden käyttäminen on erinomainen tapa harrastaa turvaseksiä ja tutustua omaan kehoonsa, eikä sitä ole syytä häpeillä. Tutustumisen seksivälineiden maailmaan voi halutessaan aloittaa ottamalla aluksi pelkän liukuvoiteen mukaan seksiin ja tekemällä tutkimusretken seksivälineitä myyvään liikkeeseen tai verkkokauppaan joko yksin tai kumppanin kanssa, Lavikainen muistuttaa.

Alta pääset katsomaan seitsemän kohdan muistilistan siihen, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun hankkii ensimmäisiä seksilelujaan. 

Käyttötarkoitus

Mieti ensin, mitä vartalon osaa haluat stimuloida ja hanki lelu sen mukaan.

Materiaali

Mitä ominaisuuksia ja millaista tuntumaa seksivälineen materiaalilta haluat? Huomioi myös mahdolliset allergiat: lateksiallergiasta kärsivien kannattaa suosia silikonisia, lasisia ja puisia seksivälineitä.

Ulkomuoto

Visuaalisuus on tärkeässä roolissa myös seksivälineistä puhuttaessa. Mieti siis, millaiset muodot ja värit virittävät sinut parhaiten tunnelmaan.

Koko 

Itselle parhaiten sopiva koko löytyy vain kokeilemalla, mutta ensimmäiseksi seksivälineeksi ei kannata valita kaupan paksuinta hieromasauvaa, dildoa taikka anustappia. Nettikaupassa shoppaillessa sopivaa kokoa voi mallailla kotona esimerkiksi banaanin ja mittanauhan avulla.

Värinä

Mikäli pallottelet moottoroidun ja moottoroimattoman hieromasauvan välillä, kannattaa ehdottomasti valita moottoroitu versio, koska se on käyttömahdollisuuksiltaan monipuolisempi.

Hinta

Ensimmäistä seksivälinettä kokeilumielessä ostaessa turvallisinta on hankkia keskihintainen tuote. Itselleen mieleisiin seksivälineisiin voi halutessaan sen jälkeen satsata rahallisesti enemmän.

Sopiva liukuvoide

Seksivälineiden kanssa on aina suositeltavaa käyttää liukuvoidetta. Valitse siis uuden välineesi kaveriksi sille sopiva liukuvoide jo seksivälinettä hankkiessasi.

Lue myös: Oudoimmat asiat, joita ihmisille on sanottu kesken seksin - kuulostaako tutulta?

Lue myös: Naiset paljastavat millaista hyvä seksi on: "Jälkeenpäin ei jaksa liikahtaakaan"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat