Kuva: R-Collection

Tutut suomalaisbrändit valmistavat nyt kangasmaskeja hurjaa vauhtia - katso, miltä ne näyttävät

18.04.2020 09:45 - Henna Koste

Monen brändin valikoimaan kuuluu uutena tuotteena nyt kangasmaski. Mitä hyötyjä niillä on ja miltä ne näyttävät?

THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta suositteli tällä viikolla HS:n haastattelussa, että suomalaiset käyttäisivät kangasmaskia julkisilla paikoilla. Sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Päivi Sillanaukee taas kertoi Ylen uutisissa, että kuntien ja elinkeinoelämän kanssa on alettu edistämään yhteistyötä kankaisten kasvosuojainten tuottamisesta. Sillanaukeen mukaan niiden tarjoama suoja ei ole sama kuin niin sanottujen kirurgisten suojainten, mutta ne auttavat edes vähän. 

Monet brändit ovat aloittaneet myös kankaisten maskien tuotannon. Näin on tehnyt muun muassa kajaanilainen R-Collection. Pääsuunnittelija Lilli Norio kertoo, että Kajaanin tehtaalla on valmiiksi suuria määriä puuvillakangasta, sillä R-Collectionin vaatteet suunnitellaan, kaavoitetaan ja leikataan Kajaanissa. Maskeja on tehty sekä hoitohenkilökunnalle että kuluttajille. Hoitohenkilökunnalle valmistettavat kasvomaskit ovat 100-prosenttista puuvillaa ja kestävät 90-asteen pesun.

Ensimmäinen 15 000 kappaleen erä on tällä hetkellä ompelussa ja se toimitetaan ensi viikolla Kainuun Sotelle. Tokmannin hallituksen puheenjohtaja Seppo Saastamoinen kustantaa ensimmäisen erän lahjoituksena kotihoidon käyttöön. Myydyistä maskeista 10 prosenttia ohjataan mielenterveys- ja kriisityöhön.

Kangasmaskit neuvotaan pesemään 90 asteessa jokaisen käyttökerran jälkeen. Bränditkin muistuttavat, että kostunut maski läpäisee mikrobeja kuivaa helpommin ja likainen maski voi edesauttaa viruksen leviämistä.

Maski saattaa suojata muita käyttäjän levittämältä pisaratartunnalta, eikä niinkään itse maskin käyttäjää, R-Collection kertoo sivuillaan.

Muun muassa tällaisia kangasmaskeja suomalaismerkkien valikoimista löytyy nyt:

(kuva: R-Collection)

Kasvomaski 11 e, R-Collection.

"WHO ja CDC ovat tällä viikolla alkaneet suositella kasvomaskien käyttöä. Mutta he ovat myös vahvasti painottaneet, ettei hoitoalalle tarkoitettuja maskeja saisi käyttää muuhun kun juuri siihen tarkoitukseen. Siten paras mahdollinen ratkaisu olisi, että ihmiset alkaisivat käyttää kangasmaskeja joita voidaan desinfioida helposti pesemällä. Ihmisenä, äitinä ja yrittäjänä olen kovasti pohtinut miten voisin olla avuksi. Koska minulla on hyvät yhteydet muotialaan aloin selvittää miten voisin saada kasvomaskeja valmistettua nopeasti", kirjoittaa Mia Ehrnrooth brändinsä AIM by MIA -sivuilla. 

(kuva: AIM by MIA)

Kasvomaski 14,90 e, AIM by MIA. 

(kuva: Finlayson)

Finlaysonin kangasmaskit myydään kolmen, viiden tai kymmenen kappaleen pakkauksissa. Hinnat 19,95 e, 29,95 e ja 58,95 e. 

Lue myös: Millaista on suomalaisten korona-arki? Uusi podcast paljastaa

Lue myös: Erikoinen tapa tarjoilla kahvia koronan takia huvittaa somessa - Italiassa kuvattu video leviää

Uusimmat