Kuva: Shutterstock

11-vuotias teki skeittauksen historiaa - rikkoi Tony Hawkin ennätyksen uskomattomalla tempullaan

12.05.2020 13:45 - Milena Raappana

Brasilialainen Gui Khury onnistui ensimmäisenä henkilönä 1080-tempussa verttirampilla.

Pari päivää sitten skeittauksen historiankirjoihin saatiin uusi merkintä. Vasta 11-vuotias brasilialainen Gui Khury onnistui ensimmäisenä henkilönä tekemään 1080-tempun verttirampilla. 

Sen lisäksi, että Khury asetti uuden riman skeittitempuille, hän rikkoi legendaarisen Tony Hawkin, 52, ennätyksen. The Guardian -julkaisu uutisoi vuonna 1999 Hawkin onnistuneen ensimmäisenä "ysisatasessa" eli kääntymään kaksi ja puoli kierrosta verttirampilla. 

Kourallinen skeittaajista on onnistunut kyseisissä tempuissa mukaan lukien amerikkalainen Tom Schaar, 20, joka onnistui tekemään 1080-tempun vuonna 2012. Hän kuitenkin teki haastavan tempun megarampilla, joka antaa skeittaajalle kovemman vauhdin ja korkeuden kuin verttiramppi.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Khury on ennenkin ottanut merkittäviä saavutuksia nimiinsä. Hän oli nuorin "ysisatasessa" onnistunut henkilö vain kahdeksan vuoden iässä. 1080-temppu tuskin jää hänen ainoaksi virstanpylvääkseen, sillä lahjakas skeittaaja kertoi The Guardianille seuraavan tavoitteen olevan 1260-tempussa, jossa käännytään kolme ja puoli kierrosta.

- Yksi henkilö on tehnyt sen, mutta megarampilla, joten se tulee olemaan paljon hankalampaa minulle. Se on mahdollista. Ei sitä koskaan tiedä, Khury sanoi. 

Lue myös: 60-vuotias skeittari sen todistaa: Et ole koskaan liian vanha tekemään sitä, mitä haluat

Lähde: The Guardian

Kilpailut

Uusimmat