Kuva: Shutterstock

Viisi suomalaista kaupunkia, joista himoitaan nyt eniten vuokra-asuntoja

20.08.2020 11:45 - Henna Koste / henna.koste@bauermedia.fi

Tänä syksynä asunnon voi napata helpommin kuin tavallisesti tähän aikaan.

Tavallisesti loppukesä on kiireistä aikaa, jolloin vuokra-asuntojen kysyntäbuumi on kovimmillaan. Tänä vuonna tilanne on muuttunut. Koronapandemia on nostanut etäopiskelun suosiota, eikä opiskelijoita ole samanaikaisesti liikkeellä yhtä paljon kuin ennen. Siitä huolimatta Tori.fi:n heinäkuu oli kuitenkin vuokra-asuntomarkkinoilla ennätyksellisen aktiivinen.

Tori.fi on Suomen suurin asuntoportaali. Tori Asunnot -palvelulla oli nyt heinäkuussa käyttäjiä 20 prosenttia enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Asuntoja etsittiin päivittäin keskimäärin noin 195 000 kertaa.

– Vuokra-asunto irtoaa nyt helpommin kuin yleensä tähän aikaan vuodesta. Uudet opiskelijat liikkuvat kokolailla tavanomaiseen tapaan, mutta muilla muutot voivat venyä myöhemmäs syksyyn. Lisäksi on luultavaa, että vaihto-opiskelijoiden määrä pienenee merkittävästi, Tori.fi:n asuntoliiketoiminnasta vastaava johtaja Jenni Tuomisto kertoo.

Vuokrakotia etsiessä suomalaiset nostavat tärkeäksi kriteeriksi sijainnin, sillä työmatkat halutaan liikkua mieluiten kävellen tai polkupyörällä. Myös luonnon läheisyys houkuttaa, selviää Tori.fi:n teettämässä tutkimuksessa. Hinta tulee sijainnin jälkein tärkeimpänä kriteerinä.

– Paikkakunnista on tällä sesongilla toistaiseksi haettu asuntoja eniten Helsingistä, Tampereelta, Oulusta, Joensuusta ja Kuopiosta. Noista suurimmassa kasvussa ovat viime vuodesta Joensuu ja Kuopio. Eniten haetaan yksiöitä, Tuomisto listaa.

Lue myös: Kolme hauskaa ideaa, kuinka piristät kotiasi maalilla - nappaa vinkit talteen

Kilpailut

Uusimmat