Kuva: AOP

MTV: Posti varoittaa liikkeellä olevasta huijauksesta - viesteissä yksi erityisen katala piirre

17.09.2020 11:45 - Iiro Myllymäki

Postin nimissä tulevat viestit saattavat jopa ilmestyä samaan viestiketjuun, johon Postin aidot saapumisilmoitukset tulevat.

Posti ja poliisi ovat varoittaneet Postin nimissä lähetetyistä huijausviesteistä. Huijaustekstiviestissä sanotaan, että viestin saajan postitoimitus on varastolla maksamattomien postimaksujen vuoksi. Mukana viestissä on myös linkki, joka johtaa sivustolle, joka näyttää erehdyttävästi Postin aidoilta nettisivuilta. Kyseisessä linkissä pyydetään maksamaan euron toimitusmaksu 24 tunnin kuluessa.

Voit katsoa alla olevalta videolta, minkä näköisiä kyseiset huijausviestit ovat.

Posti varoittaa nettisivuillaan, että huijaustekstiviestit saattavat jopa tulla samaan tekstiviestiketjuun, johon Postin aidot saapumisilmoitusviestit tulevat. Näin ollen huijauksen kanssa saa olla todella tarkkana. Posti kertoo, että viestistä löytyvä linkki johtaa tietojen kalastelua varten tehdylle väliaikaiselle sivustolle, joka pyytää tunnistautumaan verkkopankkitunnuksilla.

Poliisi ohjeistaa, että jos on päätynyt huijauksen kohteeksi ja antanut korttinsa tai verkkopankkinsa tiedot, tulee ottaa välittömästi yhteyttä pankkiinsa ja sen jälkeen tehdä ilmoitus poliisille.

Lue myös: WhatsAppissa liikkellä huijausviestejä - Kyberturvallisuuskeskus varoittaa suomalaisia

Lähde: Posti

Kilpailut

Uusimmat