Kuva: AOP

Sanna Marinin jakkukuva inspiroi somekansaa - Instagram täyttyi naisvihaa vastustavista otoksista

12.10.2020 16:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Sadat suomalaiset ottavat kantaa naisvihaa vastaan pääministeri Sanna Marinin jakkukuvan aiheuttaman keskustelun pohjalta. Myös useat julkisuuden henkilöt ovat ottaneet osaa Instagramin bleiserihaasteeseen.

Pääministeri Sanna Marin, 34, poseeraa uusimman Trendi-lehden kuvassa jakussa ja Kalevala Korun kaulakorussa. Itse jutussa Marin puhuu urastaan ja työstään, mutta keskustelu sosiaalisessa mediassa kääntyi kuitenkin itse kuvaan, sillä Marinilla ei ole jakun alla paitaa.

 Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Twitterissä jotkut pitivät kuvaa sopimattomana, toiset taas puolustivat Marinina.

Keskustelua on käyty myös Instagramissa, jossa lukuisat ihmiset ovat asettuneet tukemaan pääministeriä. Sadat suomalaiset ovat julkaisseet naisvihaa vastustavia kuvia.

Aihetunnisteilla #imwithsanna ja #imwithsannamarin on julkaistu yhteensä yli 700 kuvaa viime päivien aikana. Kuvissa jäljitellään alkuperäistä kuvaa ja otetaan kantaa viime päivien keskusteluun.

Myös useat julkisuuden henkilöt ovat julkaisseet pääministeriä tukevia kuvia. 

Esimerkiksi laulaja Hanna Pakarinen, 39, poseeraa Instagramissa jakussa. Kuvatekstiin hän on kirjoittanut yksiselitteisesti aihetunnisteet #imwithsanna ja #naisvihanäkyväksi.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Myös näyttelijä Kiti Kokkonen, 46, julkaisi kannanottonsa aiheeseen liittyen. 

"Kaikkien pitäisi saada elää niin, että heidän persoonaansa, ihmisarvoaan eikä ammattitaitoaan määritellä tarttumalla epäolennaisiin lillukanvarsiin", hän kirjoittaa kuvan yhteydessä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Toimittaja, kirjailija ja televisiokasvo Ina Mikkola, 30, julkaisi kirjoituksen naisvihaa vastaan. Kuvassa hänellä on bleiseri ja suomalaisen Tarinakorun valmistama kaulakoru.

"Isänmaallisena ihmisenä en voi hyväksyä Suomen pääministeriin Sanna Mariniin kohdistuvaa naisvihaa. Eikö Suomen pitäisi olla se tasa-arvon mallimaa?", hän kirjoittaa ja jatkaa:

"Vaikka ei pitäisi kaikista Marinin ajatuksista tai teoista, niin hänen pukeutumisensa kommentointi ja sen kautta hänen ammattitaidon kyseenalaistaminen on asiatonta. On yksinkertaisesti vain äärimmäisen sovinistista ja noloa, että suomalaiset nälvivät oman pääministerinsä pukeutumista. Se on epäisänmaallista." 

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Valtaosa haluaa katsoa pornonsa ilmaiseksi ja siinä on suuri ongelma, tietää Ina Mikkola

Lue myös: Emma Kari otti kantaa Suomen hallituksen naisista jaettuun "pilkkakuvaan": "Pieleen meni"

Suosittelemme

Uusimmat