Emma Kari otti kantaa Suomen hallituksen naisista jaettuun "pilkkakuvaan": "Pieleen meni"

03.10.2020 09:45 - Henna Koste

Kansanedustaja uskoo, että kuva on pienille tytöille rohkaiseva.

Sosiaalisessa mediassa on kiertänyt viime aikoina kuva, jossa Li Anderssonin, Katri Kulmunin, Sanna Marinin ja Maria Ohisalon kasvot on muokattu muistuttamaan pikkutyttöjen kasvoja. Twitterissä kuvan yhteydessä on kirjoitettu muun muassa "Tytöt leikkii hallitusta". Kuvan alkuperä on mysteeri, mutta monet ovat jakaneet sitä ja se on puhuttanut suomalaisia eri sosiaalisen median kanavissa. 

Ilkikurisen pilkkaamisen lisäksi kuva on herättänyt myös ilahduttavia kommentteja. Vihreiden kansanedustaja Emma Kari on ottanut myös kuvaan kantaa sosiaalisessa mediassa.

"Tätä kuvaa jaetaan pilkatakseen Suomen hallitusta. Kuvaamalla naisjohtajia tyttöinä halutaan osoittaa heidän epäpätevyytensä. Mutta pieleen meni. Uskon, että jokainen tyttö ajattelee tämän nähdessään, että tässä maassa minusta voi tulla mitä tahansa. Tyttöydessä kun ei ole mitään noloa tai huonoa. Tyttöys on mahtavaa!", Kari kirjoittaa. 

Karin julkaisua on kommentoitu ahkerasti. 

"Kun näin tämän kuvan, niin ajattelin heti, että onpa kiva, kun joku on nähnyt vaivaa tehdäkseen tytöille samaistuttavan kuvan tosielämän supersankareista. Pidän sitä sellaisena edelleen", yksi on kommentoinut. 

"Hieno kuva nuorista tytöistä, tässä nähdään myös kuinka määrätietoisia ja päättäväisiä heistä on tullut", toinen on huomauttanut. 

Lue myös: Sanna Marin Voguen haastattelussa, avautuu paineistaan nuorena naispääministerinä: "Se on ansa!"

Uusimmat