Kuva: Shutterstock

IS: Kahdeksan suomalaista kuntaa, jotka ovat säästyneet koronalta

30.10.2020 08:15 - Reija Saarinen

Ilta-Sanomien mukaan Kainuusta sekä Varsinais-Suomesta löytyy niin sanottuja "koronavapaita" kuntia.

Koronavirus on ollut vuoden 2020 suurin uutinen. Ympäri maailmaa ihmisten elämä muuttui maaliskuussa, kun virus alkoi levitä suurella voimalla ja työt siirettiin etätöiksi, harrastukset laitettiin jäihin ja vapaa-aika vietettiin pääosin kotona.

Suomessa ilmoitettuja koronatapauksia on kaiken kaikkiaan 15 566. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 354. Vaikka koronavirusta on Suomessakin tavattu lähes kaikkialla, on meillä Ilta-Sanomien mukaan myös "koronavapaita" kuntia.

Lehti nostaa esiin kahdeksan esimerkkiä kunnista, joissa ei ole todettu tartuntoja. Listan näet alta

Hyrynsalmi, Keitele, Puolanka, Rautavaara, Suomussalmi, Taivassalo, Tervo ja Vesanto.

Suomussalmen kunnanjohtaja Erno Heikkinen sanoo Ilta-Sanomissa, että noin 7 700 asukkaan kunta on säästynyt virukselta täysin.

– Tiedossa ei ole, että koronavirustartuntoja olisi meillä Suomussalmella ollut yhtään koko pandemian aikana. Olen ylpeä siitä, miten tosissaan koronavirus on Suomussalmella otettu. 

Varsinais-Suomen maakuntaan kuuluva Taivassalo on säästynyt koronavirukselta. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala toteaa, että niin sanottuja nollakuntia on Varsinais-Suomessa muutamia. Rintalan mukaan yksi syy esimerkiksi sille, että Taivassalossa ei ole ollut tartuntoja on siinä, että kunnan asukkaat ovat osanneet suojautua sekä varautua. 

Lue myös: Erinin ja muusikkomiehen arki mullistui koronan myötä: "Alku meni shokissa"

Lue myös: Apu: Baba Lybeckillä tavallinen koronan jälkioire - "Ei vaarallista"

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat