Kuva: AOP

Erinin ja muusikkomiehen arki mullistui koronan myötä: "Alku meni shokissa"

26.05.2020 18:15 - Iiro Myllymäki

Suosikkilaulaja on saanut uudessa tilanteessa vertaistukea Vain elämää -kollegoiltaan.

Korona on laittanut monen keikkailevan muusikon elämän uusiksi, kun kevään kiertueet keskeytettiin, kesäfestarit peruttiin ja yleisö olettaa artistien siirtyvän livestriimikeikkojen pariin. Muutoksen on kokenut muun muassa suosikkilaulaja Erin, 42, jonka kevätkiertueen keikat on joko kokonaan peruttu tai siirretty syksylle.

Erinin perheessä muutos oli erityisen suuri, sillä myös hänen aviomiehensä Vesa Anttila, 57, on muusikko, jolta keikat menivät nyt alta. Erin ja Vesa tutustuivat aikanaan, kun Vesa tuli Nylon Beatin bändiin soittamaan. Parilla on vuosina 2013 ja 2015 syntyneet lapset.

- Kalenteri tyhjentyi meillä nopeasti töistä, mutta täyttyi sitten lapsilla. Se on täysipäiväinen työ hoitaa kahta pientä lasta, Erin kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Nainen päätti koronakriisin alussa keskittyä täysillä lapsiin ja luovuttaa musiikinteon suhteen toistaiseksi. Päivät kuluivat muun muassa ruoanlaiton, ulkoilun ja askartelun merkeissä. Vasta viimeisimpien viikkojen aikana, ”uuden normaalin” aikakautena, Erin on palannut työstämään tulevaa albumiaan, ja nyt lapsetkin ovat palanneet jo päiväkotiin.

- Alku meni shokissa, enkä pystynyt keskittymään edes tv-sarjan katsomiseen. Katsoin ja luin vain koronauutisia. Se oli vain selviytymistä arjesta, jolloin ei riittänyt kapasiteettia luomaan biisejä, Erin sanoo.

Erin kiittelee Suomen hallitusta tehdyistä koronatoimista, mutta ei halua sen tarkemmin lähteä arvioimaan, mitä olisi pitänyt tai ei olisi pitänyt tehdä.

- Arvostan hirveästi (Sanna) Marinia ja koko hallitusta.

Huippuartistien WhatsApp-ryhmä apuna

Vain elämää -ohjelman all stars -kaudella viime syksynä nähty Erin kertoo, että korona-ajan alussa hän sai paljon vertaistukea Vain elämää -kumppaneiltaan. Erinin lisäksi kaudella nähtiin Elastinen, Maija Vilkkumaa, Antti Tuisku, Lauri Tähkä, Vesala, Samu Haber ja VilleGalle. Erin paljastaa, että porukalla on yhteinen WhatsApp-ryhmä, joka oli viimeksi aktiivinen juuri koronakriisin kärjistyessä, kun muusikoilla oli vielä epätietoisuutta keikkojen kohtalosta.

- Tämä ala on aika yksinäistä hommaa. On mieletön lisä, että on artisteja ja kollegoita, joiden kanssa voi pallotella asioita.

Vain elämää -juhlakausi oli suurmenestys. (kuva: AOP)

Tämän jälkeen WhatsApp-ryhmässä ei ole juuri viestejä vaihdeltu. Videopuheluita porukka ei ole harrastanut, mutta Vilkkumaan kanssa Erin on testannut Houseparty-videopuhelusovellusta, jossa aikaa voi viettää esimerkiksi erilaisten pelien ja visojen parissa.

Erin on saanut nyt myös ensikosketuksensa livestriimikeikkoihin, kun hän esiintyi bändinsä kanssa akustisesti viime perjantaina. Striimikeikka osui samalle päivälle kuin naisen uuden singlen julkaisu. Yhtenä sunnuntaina -kappale on tämän jutun kirjoitushetkellä Suomen Spotifyn ykkössijalla. Voit lukea kappaleen synnystä ja teemasta tästä jutusta.

Lue myös: Erin palautti itsevarmuuden kuuntelemalla vanhoja biisejään: "Joskus on olo, että en osaa mitään"

Lue myös: Maija Vilkkumaa ylistää Eriniä - paljastaa, mistä ominaisuudesta yllättyy aina uudestaan

Kilpailut

Uusimmat