Kuva: AOP

Teemu Selänne paljastaa asian, jonka muuttaisi heti Suomen liikennekulttuurissa: "Pitäisi poistaa"

07.11.2020 12:45 - Henna Koste

Kiekkolegenda Teemu Selänne kertoi Radio Novan Yöradion haastattelussa havaintonsa suomalaisesta liikenteestä.

Jääkiekkoilija Teemu Selänne on viettänyt ison osan elämästään ratin takana sekä lentokoneessa taittaessaan työmatkojaan. Hän kertoi Radio Novan Yöradiossa Pertti Salovaaran ja Julius Sorjosen vieraana kokemuksia liikenteestä ja liikennetottumuksistaan rapakon takana. 

Mitkä asiat ovat Selänteen mukaan Suomen liikenteessä paremmin kuin Amerikassa? 

- Ei tule mieleen mitään yhtä juttua. Yhden negatiivisen jutun ainakin sanon: kolmiot pitäisi minusta ilman muuta poistaa, ne ovat niin sekava juttu. Kun jenkkikaverini ovat olleet Suomessa, olen lainannut heille autoa keskustaan, he ovat sanoneet, että "te olette ihan hulluja". He ajavat suoraan päälle tuolta. Eivät he tiedä mitään, että oikealta on etuajo-oikeus. Täällä on kaikilla stop-merkit. Se joka pysähtyy stoppiin eka, se menee ensin, Selänne selventää.

Hän on pistänyt silmälle suomalaisten ajotavan pääkaupungissa. 

- Jos katsoo ihmisiä, jotka ajavat Helsingissä, he ajavat jarrulla koko ajan, koska he eivät ole ihan varmoja, kenellä on etuajo-oikeus ja kenellä on kolmiot. Mä ehkä sen poistaisin, mutta kyllä mielestäni Suomessa muuten on asiat hyvin ja liikennekulttuuri menee suht hyvin, Selänne toteaa.

Kuuntele Radio Novan Yöradiota ma-to 22-02 ja pe 23-03.

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Teemu Selänne täyttää 50 vuotta - Sirpa-vaimo onnittelee somessa

Suosittelemme

Uusimmat