Kuva: Shutterstock

Mikä ihmeen Singles' Day? Maailman suurin ostospäivä oli alun perin vastaveto ystävänpäivälle

11.11.2020 11:45 - Roy Kokkonen

Singles' Day eli "sinkkujen päivä" oli alun perin kiinalaisten opiskelijoiden juhlima ystävänpäivän vastakohta, mutta viimeisen kymmenen vuoden aikana siitä on tullut maailman suurin ostospäivä.

Tänään vietetään Singles' Dayta eli sinkkujen päivää. Kyseessä on kansainvälisesti maailman suurin ostospäivä, jonka myynti on jo useana vuonna ohittanut amerikkalaislähtöiset Black Friday ja Cyber Monday -ostospäivät.

Myös Suomessa useat verkkokaupat mainostavat nykyisin sinkkujen päivän tarjouksia.

11. marraskuuta vietettävä päivä on lähtöisin Kiinasta. Kiinalaisen Nanjingin yliopiston opiskelijat alkoivat viettämään päivää vastavetona ystävänpäivälle, jota vietetään 14. helmikuuta. 

Alun perin se tunnettiin poikamiesten päivänä, mutta perinteen levitessä sitä alkoivat viettämään sinkut sukupuolesta riippumatta. 

Vuonna 2009 kiinalainen verkkokauppajätti Alibaba alkoi käyttää sinkkujen päivää markkinoinnissaan. Verkkokaupassa on siitä lähtien julkaistu kovia tarjouksia ja suuria alennuksia sinkkujen päivän kunniaksi. 

Alibaban sinkkujen päivän myynti on useana vuonna rikkonut ennätyksiä. Tänä vuonna kampanja kestää useita päiviä. Reutersin mukaan Alibaban myynti oli ohittanut keskiviikkoaamuun mennessä jo 47 miljardia euroa. Se on enemmän kuin Black Fridayn ja Cyber Mondayn myynti Yhdysvalloissa yhteensä.

Alibaban käynnistämän perinteen myötä lukuisat verkkokaupat ympäri maailmaa ovat alkaneet mainostamaan sinkkujen päivän tarjouksia saadakseen siivun kulutusjuhlasta.

Lue myös: Ethän ole yksi heistä? Markettityöntekijät paljastavat 12 ärsyttävintä asiakastyyppiä

Lähteet: Forbes, Reuters, ABC

Kilpailut

Uusimmat