Kuva: AOP

Miehet käyttävät sähköpotkulautoja huomattavasti enemmän kuin naiset - tässäkö syy?

11.05.2021 11:15 - Henna Koste

Sähköpotkulautailijat ovat jälleen vauhdissa. Tuoreen tutkimuksen mukaan skuuttien käyttäjistä vain 33 prosenttia on naisia.

Sähköpotkulaudat ovat tuttu näky katukuvassa. On kuitenkin helppoa huomata, että monella kuskilla on liikennesäännöt hukassa. Tämän vahvistaa myös Liikenneturvan viime vuonna teettämä kysely. Sähköpotkulautoja valmistava TIER kertoo, että kyseisten menopelien käyttäjäkunnasta ainoastaan 33 prosenttia on naisia. Suurin käyttäjäkunta naisista on 18-24-vuotiaita.

- Tutkimustulokset osoittavat, että muun muassa itseluottamuksen puute saa naiset epäröimään miehiä enemmän uusien kulkumuotojen kokeilemista. Haluamme rohkaista uusia käyttäjiä kokeilemaan sähköpotkulautoja vaikka liikkeelle lähtö jännittäisikin aluksi, kertoo TIERin Suomen toimitusjohtaja Katja Ojala.

Turvallinen ajaminen on varmistettu yrityksessä muun muassa siten, että henkilökuntaa on jalkautunut kaupungille jakamaan turvallisuus- ja käyttötietoa sekä skuuttien lisävarusteilla, joihin kuuluvat muun muassa kypärä, äänikello ja vilkku. Avainasemassa on kuitenkin kuljettajan oikeaoppiminen liikennekäyttäytyminen. 

Lue myös: MTV: Vaarallinen ilmiö sähköpotkulaudalla ajavien keskuudessa - poliisin pelko toteutui!

Kilpailut

Uusimmat