Kuva: Shutterstock

Instagramiin ja Facebookiin uusi toivottu ominaisuus - tykkäykset saa nyt piiloon

27.05.2021 17:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Jokaisella käyttäjällä on mahdollisuus päättää, haluaako hän nähdä julkaisussaan tykkäyksiä vai ei.

Sosiaalinen media on suuri osa monien arkea. Vietämme hurjasti aikaa esimerkiksi Facebookia ja Instagramia selaillen. Vaikka sosiaalinen media tuo paljon hyvää, saattaa se myös ahdistaa. Etenkin tykkääjämääristä on voinut tulla monille eräänlainen "mittari" omasta hyvyydestä. Jos kuva ei kerää tarpeeksi tykkäyksiä, sen täytyy olla huono.

Nyt sekä Facebook että Instagram tarjoavat ihmisille mahdollisuuden tykkäysten piilottamiseen. Käyttäjä voi halutessaan piilottaa tykkäykset omien kuvien lisäksi myös muiden kuvista. Tämän toivotaan helpottavan ahdistusta, jota kuvavirran selaaminen toisille saa aikaan. 

Uuden ominaisuuden ansiosta käyttäjät siis voivat:

1. Piilottaa kaikkien feedissä näkyvien kuvien tykkäysmäärän

2. Piilottaa tykkäykset omista julkaisuista

3. Piilottaa muiden julkaisemien kuvien tykkäysmäärät

4. Päätöksen voi tehdä ennen tai jälkeen kuvan julkaisua. Tykkäysmäärän voi piilottaa myös julkaisun ollessa jo julki.

Kertoessaan uudesta ominaisuudestaan Cosmopolitanille, Instagramin edustaja kertoi, että muutoksen taustalla on tarve tarjota voimaannuttava kokemus kaikille käyttäjille. 

- Olemme tehneet paljon töitä kolmansien osapuolien kanssa ymmärtääksemme paremmin sitä, kuinka voimme voimistaa itsetuntoa ja miten voimme luoda positiivisemman kokemuksen Instagramista.

Ennen virallista julkaisua ominaisuutta testattiin pienellä ryhmällä. Se osoitti, että tykkäysten piilottaminen oli monien mielestä toivottu ominaisuus.

Pääset piilottamaan muiden julkaisemien kuvien tykkäykset asetusten kautta. Klikkaamaan kohdassa julkaisut pääset kohtaan, jossa sinulla on mahdollisuus asettaa päälle esto. Omien kuvien osalta piilotus tapahtuu julkaisussa. Kuvan oikeassa laidassa on kolme pistettä, jota painamalla avautuu valikko. Sieltä löytyy kohta tykkäysten ja katselumäärien piilottamiseen.

Lue myös: Tiesitkö? Instagramin seuratuin tili ei kuulu kenellekään julkkikselle

Lue myös: Instagram-tili paljastaa, kuinka photoshopin avulla huijataan somessa - katso ja vertaa tähtien kuvia

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat