Kuva: Shutterstock

"Virheet", joita lentokoneessa ei kannata tehdä - lentoemännän ohjeilla ristiriitainen vastaanotto

31.05.2021 23:15 - Roy Kokkonen

Saako lentokoneen istuimen selkänojan laskea? Lentoemännällä on asiaan selkeä kanta.

Kuka päättää, pidetäänkö lentokoneen ikkunaluukku kiinni vai auki? Saako istuimen selkänojan laskea? Kuka saa lepuuttaa käsiään kolmen istuimen penkkirivin keskimmäisillä käsinojilla?

Lentomatkustamiseen liittyy monia seikkoja, jotka jakavat mielipiteitä.

Yhdysvaltalainen lentoemäntä Kat Kamalani kertoo hitiksi nousseella Tiktok-videolla yleisiä "virheitä", joihin moni matkustaja syyllistyy. Samalla hän ottaa kantaa edellä mainittuihin ikuisuuskysymyksiin.

– Jos istut keskipenkillä, molemmat käsinojat kuuluvat sinulle. Älä ole se, joka istuu ikkunapaikalla ja saa myös ikkunapuolen käsinojan sekä ottaa vielä keskipenkin käsinojan! Älä ole myöskään se, joka istuu käytäväpaikalla ja saa kulkea helposti miten haluaa ja ottaa molemmat käsinojat!

– Keskimmäinen saa molemmat keskikäsinojat, Kamalani toteaa. 

Lentoemännän mukaan ikkunapaikalla istuva saa päättää pidetäänkö ikkunan kaihdin auki vai kiinni lennon aikana. Nousun ja laskun aikana niiden tulee olla auki.

Kamalanilla on myös selkeä kanta istuimen selkänojan laskemiseen. Hänen mukaansa selkänojan saa vapaasti laskea silloin, kun turvavyövalo ei pala.

– Selkänojan saa laskea. Sinä olet maksanut paikasta ja istuin on suunniteltu siten, että selkänojan saa laskettua. Joten laske selkänoja, jotta sinulla olisi mukavampaa! 

Kamalani kehottaa kuitenkin kysymään ystävällisesti, jos haluaa esimerkiksi ikkunan suljettavaksi, vaikka ei ikkunapaikalla istuisikaan.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuten arvata saattaa, kaikki eivät olleet Kamalanin kanssa samaa mieltä. Erityisesti selkänojan laskeminen jakoi mielipiteet. 

"Olen samaa mieltä paitsi selkänojan laskemisesta. Älkää tehkö sitä!"

"Ehkä laskettavat selkänojan suunniteltiin silloin, kun penkkirivien välissä oli enemmän tilaa. Vaikka niin voi tehdä, ei se tarkoita, että niin pitäisi tehdä."

"Älkää laskeko selkänojaa!"

Lue myös: Lentoemäntä paljasti koneen likaisimmat paikat - katso video, josta tuli todellinen nettihitti

Lue myös: Nainen ei tiennyt olevansa raskaana - synnytti kesken lennon

Kilpailut

Uusimmat