Kuva: Shutterstock

Kahvilaketju ilmoittaa maksavansa työntekijöidensä matkakulut aborttiin - vastalause mahdolliseen lakimuutokseen

19.05.2022 18:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Starbucks-kahvilaketju otti osaa Yhdysvalloissa käytävään aborttikeskusteluun lupaamalla korvata työntekijöidensä matkakustannukset, mikäli hoitoon on hakeuduttava kauas kotoa.

Kahvilaketju Starbucks on ilmoittanut tukevansa työntekijöidensä oikeutta aborttiin.

Yritys ilmoitti maanantaina kustantavansa työntekijöidensä matkakustannukset, mikäli nämä joutuvat matkaamaan yli 160 kilometriä toimenpidettä varten.

Ilmoitus on seurausta toukokuun alkupuolella julkisuuteen vuotaneesta tiedosta, jonka mukaan Yhdysvaltain korkein oikeus olisi mahdollisesti kumoamassa laajaa aborttioikeutta.

Matkakustannusten kulukorvaus koskee kaikkia yrityksen 240 000:tta työntekijää, mikäli näillä ei ole 160:n kilometrin säteellä saatavilla abortti- tai sukupuolenvahvistuspalveluja.

Yrityksen mukaan sen työntekijöillä on oikeus saada tarvitsemiaan palveluja ja hoitoja, oli työntekijän tekemä valinta mikä tahansa.

Laajan aborttioikeuden kumoamista koskeva keskustelu on herättänyt myös useita julkisuuden henkilöitä ottamaan kantaa. Esimerkiksi laulaja Ariana Grande, 28, sekä malli Hailey Bieber, 25, ovat liittyneet osaksi 160:n nuoren artistin, näyttelijän ja vaikuttajan joukkoa, jotka julkaisivat The New York Times -lehdessä koko sivun kokoisen mainoksen, jossa he ilmaisivat huolensa mahdollisesta lakimuutoksesta.

Lue myös: Laulajakaunotar keräsi huiman summan rahaa aborttiklinikoille Alabamassa - "Meitä ei hiljennetä"

Lue myös: Resident Evil -kaunotar avautui hänelle tehdystä abortista: "Minun piti olla hereillä koko ajan"

Lue myös: Aborttia koskeva yleinen harhaluulo kumottiin - eihän oma käsityksesi väärä?

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat