Kuva: AOP

Resident Evil -kaunotar avautui hänelle tehdystä abortista: "Minun piti olla hereillä koko ajan"

17.05.2019 15:15 - Katariina Auvinen

Milla Jovovich on huolissaan siitä, että useat Yhdysvaltojen osavaltiot uhkaavat kiristää aborttilakejaan.

Resident Evil -elokuvasta tunnettu mallikaunotar Milla Jovovich, 43, avautui yhdestä elämänsä kipeimmästä kokemuksesta Instagramissa. Hän halusi kirjoituksellaan ottaa kantaa Yhdysvaltojen kiristyviin aborttilakeihin. 

Jovovich toivoi, että kaikille turvattaisiin mahdollisuus saada turvallinen abortti. Hänelle itselleen jouduttiin tekemään kiireellinen raskaudenkeskeytys, kun nainen oli melkein viidennellä kuulla raskaana ja synnytys käynnistyi ennenaikaisesti. 

"Minulle tehtiin abortti kaksi vuotta sitten, kun olin yli neljännellä kuulla raskaana. Synnytykseni käynnistyi ja olin kuvaamassa Itä-Euroopassa. Minun piti olla hereillä koko operaation ajan ja se oli elämäni hirvittävin kokemus. Näen vielä tänäkin päivänä painajaisia siitä. Olin niin yksin ja avuton. 

Kun vain mietin, että naisten pitäisi teettää abortti jossain vielä kamalimmissa ja likaisimmissa kohteissa, kuin missä itse olin, voin pahoin. 

Masennuin pahasti kokemukseni jälkeen ja jouduin taistelemaan itseni takaisin elämään kiinni. Otin aikaa itselleni ja kieltäydyin töistä. Eristäydyin täysin neljän seinän sisälle kuukausiksi ja yritin pitää kuitenkin ilmeeni peruslukemilla kahden lapseni seurassa." 

Jovovich kertoi kokeilleensa kaikkea mahdollista liikunnasta puutarhan hoitoon, jottei hänen tarvitsisi turvautua masennuslääkkeisiin. Niin olikin, että nainen löysi elämänilonsa takaisin kuukausien taistelemisen jälkeen. 

"Abortti on jokaiselle naiselle henkilökohtainen helvetti, eikä siitä pääse minnekään. Kukaan ei halua käydä sitä läpi, mutta meidän on taisteltava niiden oikeuksien puolesta, että jos me joudumme käymään sen läpi, se on tehtävä turvallisessa ympäristössä. " 

Naisen kirjoitus on kerännyt paljon kommentteja ja kiitoksia ihmisiltä siitä, että hän uskalsi jakaa oman tarinansa. 

Lue myös: Resident Evil -kuvauksissa vahingoittunut stuntnainen avautui tuskastaan - käsivarsi repeytyi irti

Lue myös: Kulttielokuva The Fifth Elementin hiustyyli teki paluun - ei sovi seinäruusuille

Kilpailut

Uusimmat