Kuva: AOP / Tomi Natri

IS: Lentoaseman Alepan myydyin tuote hämmentää ulkomaalaisia - "Ilmeitä on hauska seurata"

12.07.2022 15:45 - Iiro Myllymäki

Paistopistetuotteet ovat suuressa suosiossa Helsinki-Vantaan Alepassa, kertoo Ilta-Sanomat.

Helsinki-Vantaan lentoaseman Alepa-liikkeessä käy kuhina muun muassa paistopisteellä. Myymäläpäällikkö Mirkka Vesa kertoo Ilta-Sanomille, että paistopiste toimii hyvänä sisäänheittäjänä asiakkaille. Pisteen tuotteita myydään hänen mukaansa ”tolkuttoman paljon”.

Paistopisteen tarjonnassa on koko myymälän myydyin tuote, eli rukiinen riisipiirakka. Suomalainen klassikkoherkku kiinnostaa monia ulkomaalaisia lentokentän asiakkaita, jotka kyselevät, mikä erikoisen näköinen leivonnainen oikein on.

- Heidän ilmeitään on hauska seurata, kun kerron, että ruiskuoren sisällä on riisipuuroa, Vesa sanoo IS:lle.

Fazerin rukiisen Imatran riisipiirakan lisäksi lentoaseman Alepan myydyimpiä tuotteita ovat (aakkosjärjestyksessä) Chiquitan banaani, irtomakeiset, Oululaisen Reissumies-eväsleipä ja Wok Wokin lohisushilajitelma. Lähteenä tiedoille on SOK, ja listaus on kerätty tämän vuoden tammikuun ja kesäkuun välisenä aikana.

Karjalanpiirakoiden lisäksi ulkomaalaiset kummastelevat kaupassa esimerkiksi alkoholin myyntirajoituksia.

- Yleisin ihmetys on se, että kaupassa myydään vain mietoja juomia. Moni olettaa, että ruokakaupasta saisi ostettua myös viiniä ja vahvoja juomia, Vesa kertoo.

Ulkomaalaisia asiakkaita hämmentää myös alkoholin myynnin aikarajoitukset.

- Asiakkaat kyselevät, että miksi kaikki nuo houkuttelevat juomat ovat lasien ja lukkojen takana. Heidän on vaikea ymmärtää, että myynti loppuu illalla yhdeksältä ja alkaa sitten vasta yhdeksältä aamulla, Vesa sanoo IS:lle.

Lue myös: Tiesitkö? Lentoemännät eivät suosittele lentokoneen ruokaa - syy voi yllättää

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat