Kuva: AOP

Helsingissä liikennettä sotkee viikonloppuna kaksi suurta yleisötapahtumaa - varaudu viivästyksiin

10.06.2023 08:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Julkiseen liikenteeseen koituu viivästyksiä ja poikkeusreittejä.

Helsingissä järjestetään tulevana viikonloppuna kaksi suurta yleisötapahtumaa, jotka myös vaikuttavat kantakaupungin alueella liikennejärjestelyihin. Viivästyksiin kannattaa varautua ainakin joukkoliikenteessä.

HSL tiedottaa sivuillaan, että juoksutapahtuma Helsinki Half Marathon ja sambakulkue Helsinki Samba Carnaval vaikuttavat useiden linja-auto- ja raitiovaunulinjojen kulkuun.

Helsinki Half Marathon vaikuttaa liikennöintiin lauantaina 10. kesäkuuta noin aikavälillä 8-11. Vaikutukset näkyvät Elielinaukiolta lähtevissä bussilinjoissa eli linjoissa  22, 55, 56 ja 59 sekä lisäksi raitiolinjoissa 1, 4, 6, 7 ja 9. Näissä voi ilmetä jonkin verran viivästyksiä, joten matkantekoon on syytä varata riittävästi aikaa. 

Juoksutapahtuman lisäksi Helsinki Samba Carnaval -kulkue ajaa raitiovaunuja poikkeusreitille samaisena lauantaina noin aikavälillä 15-20. Silloin poikkeusreitille joutuvat väistymään raitiolinjat 2, 3, 4, 5 ja 7, jotka eivät voi ajaa ollenkaan Aleksanterinkadulla välillä Senaatintori - Mannerheimintie.

Kokonaan ajamatta jäävät siis raitiovaunujen pysäkit Ylioppilastalo, Aleksanterinkatu, Senaatintori, Kauppatori, Eteläranta ja Olympialaituri. Linjat 2 ja 3 ajavat lisäksi vain yhteen suuntaan ja tunnukset vaihdetaan Olympiaterminaalilla. 2 ja 3 ovat myös eteläisessä Helsingissä poikkeusreiteillä, joten ajamatta jäävät lisäksi pysäkit Kaivopuisto, Neitsytpolku, Kapteeninkaty, Eiran sairaala, Viskulma, Iso Roobertinkatu, Erottaja, Ylioppilastalo, Rautatieasema, Kaisaniemenkatu ja Kaisaniemenpuisto. Ne kiertävät ydinkeskustan Olympiaterminaalin ja Kruununhaan kautta jatkaen sieltä Hakaniemeen.

Tarkemmat tiedot aikatauluista löytyvät HSL:n sivuilta.

Lue myös: Vantaa saa kauan odotetun oman raitiovaununsa

Lue myös: Yhtä pysäköintisääntöä ei joko osata tai sitä rikotaan jatkuvasti tietoisesti - oletko syyllistynyt?

Kilpailut

Uusimmat