Kuva: Erika Luoto

Hyvinkään Tähtiraitille tänä vuonna saavat oman tähtensä kaksi pitkän uran tehnyttä elokuvantekijää

22.08.2023 12:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Tähtikadulla on tähtiä nyt yhteensä 12.

Suomen omalle tähtikadulle eli Hyvinkään Tähtiraitille lisätään jälleen uusia tähtiä elokuva-alan työntekijöiden kunniaksi.

Tänä vuonna oman tähtensä kadulle saavat elokuvaohjaaja Pirjo Honkasalo sekä elokuvaaja Kari Sohlberg. Molemmilla palkituilla on takanaan vuosikymmenten mittainen ura, jonka aikana heidän työnsä on kerännyt laajaa arvostusta. 

Honkasalo on ensimmäinen tähtikadulle tähden saanut elokuvaohjaaja. Hän on ollut urallaan myös ensimmäinen Suomessa kokopitkän elokuvan kuvannut nainen. Ohjaajana hänen töihinsä kuuluu niin fiktiota kuin dokumenttia, joista molemmista hän on saanut ylistystä.

Pirjo Honkasalo. (kuva: Red Carpet)

Sohlberg taas on jopa kuuden vuosikymmenen mittaisella urallaan jättänyt pysyvän jäljen suomalaisen elokuvan visuaaliseen ilmeeseen, sillä hänen kuvaamiaan elokuvia on nähty elokuvateatterilevityksessä yli 60 kappaletta. Hänet on palkittu peräti kahdeksalla Jussi-patsaalla uransa aikana.

Kari Sohlberg. (kuva: Red Carpet)

Tähdet paljastetaan Hyvinkäällä järjestettävän Red Carpet -elokuvafestivaalin yhteydessä 24. elokuuta.

Yhteensä Tähtiraitilla on tämän vuoden lisäysten jälkeen 12 tähteä. Aiemmin tähtensä kadulle ovat saaneet Vesa-Matti Loiri, Outi Mäenpää, Laura Birn, Krista Kosonen, Peter Franzén, Kati Outinen, Elina Salo, Seela Sella, Esko Salminen sekä postuumisti Anneli Sauli. Nyt tähtensä saavat Honkasalo ja Sohlberg ovat siis joukossa ensimmäiset muuta kuin näyttelijäntyötä tekevät elokuva-alan ammattilaiset.

Lue myös: Pirjo Honkasalo tekee paluun elokuvaohjaajaksi - uutta kiehtovaa draamaa kuvataan parhaillaan

Lue myös: Aku Sipola esittää Vesa-Matti Loiria tulevassa Spede-elokuvassa: "Täysin mahdoton tehtävä"

Kilpailut

Uusimmat