Kuva: Nelonen

Uutuusohjelma Amazing Race Suomen lentopäästöt tapetilla - tuotanto kommentoi

15.09.2023 12:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Ohjelmassa matkataan erilaisten tehtävien perässä ympäri maailmaa.

Suomi saa vuosien jälkeen oman versionsa maailmalla suositusta Amazing Race -ohjelmasta. Amazing Race Suomi -ohjelma käynnistyy Nelosella 30. syyskuuta, mutta se on jo nyt kerännyt kritiikkiä ohjelman sisältämästä lentämisen määrästä.

Kilpailussa parit kisaavat erilaisissa vaihtuvissa tehtävissä ja kohteissa matkaten maapalloa ympäri. Osa matkanteosta taitetaan pakostikin myös lentäen.

Finaaliin saakka selvinneille kilpailijoille kertyi 3,5 viikon mittaisten kuvausten aikana lentokilometrejä Nelosen tiedotteen mukaan 26 000. Se vastaa suurin piirtein kahta menopaluumatkaa Helsingistä New Yorkiin.

Reitin valintaan Nelosen mukaan panostettiin ja se pyrittiin suunnittelemaan sellaiseksi, että kaikkea matkaa ei taiteta lentäen vaan maata tai vettä pitkin. Jokaisessa jaksossa putoaa yksi pari eli kaikki 12 paria eivät lennä ohjelman loppuun saakka, jolloin heidän lentokilometriensä määrä on finalisteja pienempi.

Nelonen myös perustelee, että ohjelmasta koituneet lentopäästöt eivät suuresti eroa muista ulkomailla kuvatuista kotimaan tuotannoista.

Nelosen omistama Sanoma kertoo tiedotteessa kompensoineensa ohjelmassa syntyneet lentokilometrit. Kompensoiduksi tulevat koko tuotannon aikaiset eli myös valmistelua varten tehdyt lennot niin kilpailijoilta kuin tuotantoyhtiö Moskito Televisionin työntekijöiltä.

Lue myös: Suomen Amazing Race tulee viimein - kisaajissa muun muassa kansanedustajia ja urheilijoita

Kilpailut

Uusimmat