Kuva: SHUTTERSTOCK

Lapselle kuristumisvaara - huppari sekä neuleohjekirja vedettiin pois markkinoilta

22.11.2023 12:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Pienten lasten vaatteissa ei saa olla kiristysnyörejä kaulan alueella tai hupussa.

Markkinoilta on poistettu kuristumisvaaran aiheuttava huppari. Tuotteessa on hupun ja pääntien alueella kiristysnyörit, joihin lapsi voi kuristua.

Vaarallisia lastenvaatteita on myyty esimerkiksi HobbyHall.fi-verkkokauppa-alustalla sekä Kukuti Oy:n kivijalka- ja verkkokaupassa. Myyjinä on ollut useita eri yrityksiä. 

Vastuuyritys Kukuti Oy pyytää kuluttajia ja muita loppukäyttäjiä poistamaan tuotteesta kiristysnyörit tai palauttamaan tuotteen. 

(kuva: VAARALLISET TUOTTEET -SIVUSTO / KUKUTI OY)

Gray Label, Autumn/Melange grey, Lastenvaate, Huppari.

Myös yhdelle neuleohjekirjalle toteutettiin palautusmenettely, koska kirja sisälsi ohjeen vaarallisen lastenvaatteen valmistamiseen. Kirjan ohjeen mukaan valmistettu neule voi aiheuttaa lapselle kuristumisvaaran pääntien alueen kiristysnyörien vuoksi. Ohje Riemuneule mini löytyy kirjan sivuilta 164–171

Kirjan kustantaja Readme.fi kehottaa kirjan jo ostaneita kirjoittamaan kauluksen nyöristä varoituksen ohjeeseen siltä varalta, että kirja vaihtaa omistajaa. Kirjan voi myös palauttaa kustantajalle.

(kuva: VAARALLISET TUOTTEET -SIVUSTO / README.FI)

– Vaatteiden turvallisuus tulee huomioida myös itsetehdyissä lasten vaatteissa ja niiden ohjeissa. Varsinkin pienille lapsille itse valmistetuissa vaatteissa tulee välttää nauhojen ja kiristysnyörien käyttöä vaatteiden hupuissa ja pään alueella sekä selkäpuolella kuristumis- ja tukehtumisriskin välttämiseksi. Tukehtumisvaaran vuoksi alle kolmevuotiaiden lasten vaatteissa tulee lisäksi välttää pienten osien, kuten koristeiden, nappien ja nepparien, käyttöä, sanoo ylitarkastaja Suvi Teräslahti Tukesin tiedotteessa.

Vuodesta 2015 asti voimassa olleen standardin mukaan alle 7-vuotiaille tarkoitetuissa lastenvaatteissa, kokoon 134 cm saakka, ei saa olla kiristysnyörejä hupun ja pääntien alueella, koska ne voivat aiheuttaa kiinnijuuttumis- ja kuristumisvaaran.

Samasta syystä isompienkaan lasten (7–14-vuotiaiden) vaatteissa ei saa olla vapaina roikkuvia päitä kiristysnyöreissä pään ja kaulan alueella. Myös niskan taakse solmittavat narut ovat kiellettyjä.

Lue myös: Jälleen uusi koiran- ja kissanruokien valmistaja vetää tuotteita takaisin markkinoilta

Lue myös: Seesaminsiemenet voivat sisältää jäämiä torjunta-aineista - eriä vedetään markkinoilta

Lue myös: Lidlin takaisinveto laajenee - myös suolaamattomissa pähkinöissä salmonellaa

Lähde: Tukes

Kilpailut

Uusimmat