Kuva: Shutterstock

Jälleen uusi koiran- ja kissanruokien valmistaja vetää tuotteita takaisin markkinoilta

10.11.2023 10:40 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Lemmikkien oireiden taustalla epäillään olevan ulkomainen perunahiutale.

Koiran- ja kissanruokia valmistava Dagsmark Petfood Oy vetää varotoimenpiteenä takaisin lemmikkiruokia. Takaisinvetovyyhti starttasi Mustin ja Mirrin SMAAK-lemmikkiruokien kohdalta ja myös Alvar Pet -merkki on vetänyt tuotteita takaisin. SMAAK-ruoat ovat aiheuttaneet lemmikeille todella ikäviä oireita ja taustalla epäillään olevan ruoissa käytetty ulkomainen perunahiutale.

Dagsmark Petfood Oy kertoo, ettei heidän tuotteistaan ole ilmennyt laatuongelmia tai epäilyksiä. Yritys on saanut varmistuksen siitä, ettei heidän koiran- tai kissanruoissaan ole käytetty SMAAK-tuotteissa käytettyä perunahiutale-erää. He eivät ole kuitenkaan pyynnöistä huolimatta saaneet Liedon tehtaalta varmistusta siitä, mitä perunahiutaletta nimenomaan lokakuussa Liedon tehtaalla valmistetuissa kissanruoissa on käytetty. Takaisinveto koskeekin kyseistä erää kissan kuivaruokaa.

"Olemme varotoimenpiteenä päättäneet pitää viimeiset Liedon tehtaalla syys-lokakuussa valmistetut tuotteet varastossamme siihen saakka, kunnes Ruokavirasto antaa oman selvityksensä Mustin ja Mirrin SMAAK-tuotteissa olleesta laatuvirheestä. Olemme myös pyytäneet kauppoja palauttamaan meille takaisin viimeisimmät toimitukset kissojen kuivaruokaa, joka on valmistettu lokakuussa. Lemmikkien terveys ja turvallisuus tulevat meille aina ensin", Dagsmark Petfood Oy kirjoittaa.

”Suomalaisen lemmikkieläinruoan laatu ja turvallisuus on korkealla tasolla. Vastaavia tuotevirheitä tapahtuu erittäin harvoin, mutta yksikin tapaus on liikaa. Viime päivät ovat olleet meille lemmikinomistajille täysin poikkeuksellisia”, kertoo Dagsmarkin toimitusjohtaja Riikka Koskenohi tiedotteessa.

Tässä muut takaisinvedettävät tuotteet:

SMAAK Adult GF Fish 10 kg parasta ennen 4.4.2025

SMAAK Adult GF Fish 10 kg parasta ennen 3.4.2025

SMAAK Adult GF Fish 2 kg parasta ennen 4.4.2025

SMAAK Adult GF Fish 2 kg parasta ennen 3.4.2025

SMAAK Viljaton Kana kissanruoka 1,5 kg ja 7 kg parasta ennen 19.4.2025 

Alvar Petin Vakaa-tuotteet 2kg, 6 kg ja 10 kg pussit, parasta ennen 9.10.2024.

Voit katsoa alta Dagsmark Petfoodin tekemän taulukon aiheesta tai Facebookista.

Voit katsoa toisen julkaisun alta tai painamalla tästä.

Lue myös: Poista välittömästi käytöstä! Musti ja Mirri vetää takaisin koiranruokia

Lue myös: Musti ja Mirri kertoo mahdollisen syyn lemmikkien sairastumisiin: Myös kissanruokaa vedetty myynnistä

Lue myös: Takaisinvetovyyhti laajenee - nyt suomalaismerkki vetää koiranruokia pois markkinoilta

Lähde: Dagsmark Petfood ja Dagsmark Petfood

Korjaus 11. marraskuuta: Takaisinveto ei koske kaikkia Liedossa valmistettuja koiran- ja kissanruokia, vaan pientä erää kissan kuivaruokaa.

Kilpailut

Uusimmat