Kuva: AOP

Lux Helsinki on jälleen alkanut - katso tärpit unohtumattomiin valotaideteoksiin

04.01.2024 12:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Teoksia on ripoteltu ympäri Helsinkiä, mutta retkeä auttaa, jos tietää sijainneista edes vähän.

Valotaidetta esittelevä jokavuotinen Lux Helsinki on jälleen käynnistynyt.

Kuten edellisinäkin vuosina, teoksia löytyy jälleen ympäri Helsinkiä. Jos aikataulu on tiukka tai pakkanen liian kireä pitkälle kierrokselle, suuntaa tehokas kiertäjä kuitenkin Helsingin keskustan liepeille. Suurin osa taideteoksista sijoittuu näet sinne.

Tuttuun tapaan merkittävät paikat kuten Esplanadi, Ateneumin taidemuseo ja Senaatintori saavat viikon ajaksi ylleen erityisen valotaideteoksen. Monia kiinnostavatkin juuri tunnetuimmat ja helpoimmin löydettävät maamerkit. Jos ydinkeskustassa on jo valmiiksi paikan päällä, löytyy edellä mainittujen lisäksi teoksia kuitenkin myös muun muassa Uudenmaankadulta, Lönnrotinkadulta ja Kalevankadulta.

Teoksia on runsaasti vielä muuallakin kantakaupungissa kuten Töölössä. Töölönlahden puistoon ja Baanan varteen menemällä voi bongata useita teoksia kerralla. Lisäksi hieman etäämmällä muista teoksista on Hietaniemen hautausmaan valotaideteos.

Teoksia löytyy kuitenkin muualtakin kuten Korkeasaaresta, Kanneltalosta, Kulttuurikeskus Stoasta, Vuotalosta ja Malmitalosta.

Lux Helsinki kestää aina tämän viikon sunnuntaihin, 7.1. asti. Taideteoksia pääsee ihailemaan joka päivä aikavälillä 17-22. 

Lue myös: Kaipaatko tekemistä lomapäiville? Helsingissä on avattu jo lukuisia luistelupaikkoja - katso lista

Lue myös: Pakkaskeli voi olla lemmikille kohtalokas - lemmikinomistajien muistettava pari oleellista seikkaa

Lue myös: Kaipaatko koukuttavaa lukemista joululomalle? Poimi talteen 5 parasta kirjavinkkiä

Lähteet: LUX Helsinki

Kilpailut

Uusimmat