Kuva: AOP

Junakaaos jatkuu ja useita kaukojunia perutaan loppuviikolta - vaikutus jopa 10 000 matkustajaan

04.01.2024 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Junia joudutaan perumaan, jotta aiemmin tällä viikolla nähdyiltä runsailta myöhästyksiltä vältyttäisiin.

VR:n tämänviikkoiset vaikeudet juna-aikatauluissa jatkuvat koko loppuviikon. VR tiedottaa, että joutuu kovan pakkasen vuoksi perumaan myös loppuviikolta useita kaukojunavuoroja.

VR:n tiedotteen mukaan kova pakkanen ja jäiset raiteet ovat tuottaneet kalusto-ongelmia. Kaukojunien vuoroväliä harvennetaan ja asiakkaat pyritään siirtämään seuraavaan kulkevaan junaan tai vaihtoehtoisesti linja-autoon. Harventamalla vuoroväliä VR pyrkii takaamaan, etteivät tällä viikolla nähdyt runsaat, jopa tuntien myöhästykset tulisi toistumaan. Junat tarvitsevat myös tällaisella säällä enemmän huoltoa ajojen välissä, joten kalustoa on vapautettava välillä myös huoltokatkoille.

”Vapautunut kalusto pääsee viikonloppuna sulatukseen ja huoltoon, mikä edistää junaliikenteen sujuvuutta tulevina päivinä. Tällä viikolla kovien pakkasten aikana junakalustomme ei ole päässyt kunnolla sulamaan ja ylimääräiset sulatukset ja huollot ovat nyt tarpeellisia. Olemme todella pahoillamme näiden muutamien junavuorojen peruutuksista. Toimenpide on kuitenkin välttämätön liikenteen jatkuvuuden varmistamiseksi pakkasen jatkuessa näin kireänä”, kommentoi VR:n tiedotteessa kaukoliikenteen johtaja Piia Tyynilä.

Jos sopivaa korvaajaa ei kuitenkaan löydy, palautuvat rahat asiakkaalle hyvityksenä automaattisesti. Jos uusi vuoro, jolle VR asiakkaan siirtää, ei sovi asiakkaalle, tulee asiakkaan itse vaihtaa vuoro toiseen, mutta sen voi kuitenkin tehdä ilman tavanomaista 5 euron muutosmaksua.

Aiemmin ongelmat kohdistuivat myös lähijunien myöhästyksiin, mutta niiden harventamisesta VR ei ainakaan toistaiseksi ole tiedottanut mitään.

Lue myös: Koko junaliikenne takkuaa - varaudu jopa tuntien myöhästyksiin

Lue myös: Autoilijoita muistutetaan nyt yhdestä tärkeästä seikasta: "Tilanne voi muuttua jopa vaaralliseksi"

Kilpailut

Uusimmat