Kuva: AOP

HS: Metroliikenne pysähtyy kokonaan ensi kesän ajaksi Helsingin keskustassa

18.01.2024 17:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Liikennekatko tulee vaikuttamaan merkittävästi joukkoliikenteen käyttäjiin.

Helsingin päärautatieaseman metroliikenne pysäytetään ensi kesänä kolmeksi kuukaudeksi, kertoo Helsingin Sanomat.

Asemalla tehdään laaja paloturvallisuutta parantava remontti, jonka vuoksi metroliikenne asemalta ja sen läpi joudutaan keskeyttämään. Korjaushanke rajautuu metroaseman laituri- ja tunnelialueelle, poistumis- ja hyökkäysreitteihin sekä liukuportaisiin ja teknisiin tiloihin. Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi remontin hankesuunnitelman keskiviikkona. Remontin hinnaksi on arvioitu nyt yli 14 000 000 euroa. Aiempi kustannusarvio oli  8 200 000 euroa.

Asema suljetaan matkustajaliikenteeltä kokonaan. Idästä tulevat metrot pysähtyvät tauon aikana Helsingin yliopiston metroasemalla ja lännestä tulevat Kampin metroasemalla. Metron on tarkoitus liikennöidä Kampista länteen kuuden minuutin vuorovälillä ja Helsingin yliopiston asemalta liikennöidään itään päin viiden minuutin vuorovälillä. Liikennekatkon vaikutus joukkoliikenteen käyttäjille tulee siis olemaan merkittävä.

HSL järjestää kesän ajaksi lisäliikennettä raitiovaunujen vuoroina Jätkäsaaresta Kampin ja Rautatieaseman ohi. Tehokasta bussiliikennettä taas ei ole mahdollista toteuttaa Kampin ja Helsingin Yliopiston väliselle matkalle. 

Lue myös: Länsiväylä: HSL toteuttaa viimein vuosia toivotun uudistuksen

Lue myös: Taas yksi liike jättää Helsingin Aleksanterinkadun, kertoo HBL

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat