Kuva: Shutterstock

Tekstiviestihuijaus leviää - poliisilta tärkeä muistutus

02.02.2024 14:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Poliisin nimissä on lähetetty tekstiviestihuijauksia.

Poliisin nimissä on lähetetty viime aikoina huijausviestejä, joissa kerrotaan, että vastaanottajalla on maksamattomia ylinopeussakkoja. Sakko pyydetään maksamaan viestin mukana olevan linkin kautta. 

Linkki on muotoiltu muistuttamaan poliisin sähköisen asiakaspalvelun osoitetta. 

- Nämä viestit eivät ole poliisin lähettämiä, vaan ne ovat huijausviestejä, joilla yritetään kalastella vastaanottajan henkilö- ja pankkitietoja, rikoskomisario Juha Leinonen Itä-Suomen poliisista kertoo tiedotteessa. 

Leinonen muistuttaakin, ettei poliisi lähetä koskaan sakkoja tai liikennevirhemaksuja tekstiviestillä tai sähköpostilla. Poliisin automaattisessa liikennevalvonnassa määrätyt liikennevirhemaksut lähetetään Suomi.fi-käyttäjille suoraan verkkopalveluun, ja muussa tapauksessa postitse vastaanottajan kotiosoitteeseen. 

- Oikea poliisi ei milloinkaan kysy puhelimitse tai millään muullakaan keinoin pankkitunnuksia tai pyydä lähettämään rahaa, rikoskomisario Juha Leinonen muistuttaa.
Poliisin viralliset sähköpostiosoitteet päättyvät @poliisi.fi. Tarkista aina lähettäjän sähköpostiosoite ennen vastaamista. Osoitteita voidaan valitettavasti myös väärentää, joten kokonaisuuttakin joutuu arvioimaan.

Jos saa huijaukseksi epäillyn viestin, kannattaa se poliisin mukaan poistaa. Siihen ei kannata vastatat eikä linkkejä tai liitteitä tule avata. 

Lue myös: Verohallinto varoittaa huijausviesteistä - mutta mistä sen tunnistaa?

Lue myös: Tällä hetkellä viestihuijauksissa on selvä trendi - OP varoittaa vakavasta uhasta

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat