Kuva: Shutterstock

Junaliikenteen vuorovälit harvenevat Helsingin seudulla

04.03.2024 22:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Junaliikenne harvenee huhtikuun alusta alkaen.

Junaliikenne pääradalla ja kehäradalla harvenee entisestä.

Muutokset koskevat rataosuuksia Kerava-Tikkurila-Helsinki ja lentoasema-Tikkurila-Helsinki. Vuorovälit harvenevat siis linjoilla  K-, I- ja P huhtikuun alusta, 2.4. alkaen. Syynä vuorovälien harventamiseen ovat pääradalla tehtävät ratatyöt.

Vuorovälit voivat pidentyä selvästikin. Esimerkiksi K-juna liikennöi lähikuukausina vain 20 minuutin välein. 20 minuutin vuoroväliin siirtyvät myös I- ja P-juna pääradalla ja Leinelässä, mutta sen sijaan samat junat pysyvät kuitenkin arkisin normaalissa 10 minuutin vuorovälissä Myyrmäen ja lentoaseman välillä. Ne eivät kuitenkaan pysähdy Vehkalassa, mistä lähtee junia vain 20 minuutin välein. Matka-ajat myös pidentyvät ratatöistä johtuen noin 2-6 minuuttia. 

HSL kertoo tiedotteessaan, että myös asemilta lähtevien linja-autojen aikatauluja pyritään muokkaamaan niin, että ne yhdistyvät paremmin uusiin juna-aikatauluihin.

Pieniä aikataulujen muutoksia tehdään 2.4. alkaen myös linjoihin R ja D, vaikkakin ne ajavat edelleen samat pysäkkinsä kuin aiemmin.

Poikkeusjärjestelyt jatkuvat aina 27. lokakuuta saakka. 

Tikkurilassa tehtävät ratatyöt pyrkivät kehittämään Helsingin ja Riihimäen välisen rataosuuden kapasiteetin lisäämistä. Ratatöiden toivotaan muun muassa kasvattavan rataosuuden toimintavarmuutta ja parantavan häiriönsietokykyä. Ratatyöt mahdollistavat tulevaisuudessa kolmen sijaan neljä raidetta kaukoliikenteeseen sekä Riihimäen ja Lahden suunnan lähijunien käytettäväksi.

Lue myös: Länsiväylä: HSL toteuttaa viimein vuosia toivotun uudistuksen

Lue myös: Hyvitystä lakon aikana käyttämättä jääneistä kausilipuista? Näin eri liikennöijät neuvovat toimimaan

Lue myös: Kuinka laajalle metroverkosto voi vielä levitä? Espoo kaavailee merkittäviä laajennuksia

Lähde: HSL

Kilpailut

Uusimmat