Kuva: Shutterstock

Kuinka laajalle metroverkosto voi vielä levitä? Espoo kaavailee merkittäviä laajennuksia

25.02.2024 08:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Espoo suunnittelee, että länsimetro voisi tulevaisuudessa vielä jatkua.

Espoossa kaavaillaan merkittävää laajennusta jo olemassaolevalle länsimetrolle. 

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnan materiaaleista käy ilmi, että Espoo kaavailee uutta metrolinjaa kulkemaan Matinkylästä vielä Espoon keskukseen asti sekä toista linjaa yhdistämään Kivenlahden ja Kauklahden. 

Kuitenkaan aivan tulevina vuosina uusien linjojen kyytiin tuskin pääsee hyppäämään. Kaavasta käy ilmi, että se esittää yhden mahdollisen vaihtoehdon Espoon joukkoliikenteestä vuoteen 2060 mennessä. Mitään konkreettista toimintasuunnitelmaa niiden rakentamiseksi ei ole siis vielä tehty. Kaikki kaavaan merkityt julkisen liikenteen reitit eivät myöskään välttämättä tule toteutumaan.

Metrolinjojen lisäksi kaavassa suunnitellaan myös uusia pikaraitiovaunureittejä, jotka kulkisivat esimerkiksi Espoon keskuksesta Tapiolaan tai Espoon keskuksesta Matinkylään. Osa kaavailluista reiteistä on siis myös päällekkäisiä, joista kaikki eivät todennäköisesti toteutuisi.

Espoon yleiskaavaa suunnitellaan lisää tulevina vuosina. Kaupungin sivuilla kerrotaan, että yleiskaavaehdotus valmistuu vuosina 2025–2026, ja tavoitteena olisi saada se hyväksyttyä vuonna 2027.

Lue myös: Hyvitystä lakon aikana käyttämättä jääneistä kausilipuista? Näin eri liikennöijät neuvovat toimimaan

Lue myös: HSL tekee poikkeuksellisen ratkaisun - lippujen hinnat laskevat

Lähde: Espoon kaupunki

Kilpailut

Uusimmat