Kuva: Shutterstock

Retkeilijät sortuvat usein vaaralliseen tapaan - Metsähallitus varoittaa

09.05.2024 11:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Metsähallitus ja Luontopalvelut muistuttavat retkeilijöitä turvallisesta tupien sekä tulisijojen käytöstä.

Kevät houkuttelee retkeilijöitä luontoon ympäri Suomen. Ikävä kyllä retkillään moni myös sortuu yleiseen mutta vaaralliseen tapaan. Märkiä vaatteita yritetään Metsähallituksen mukaan kuivattaa tulisijojen yläpuolella erilaisilla kuivausnaruvirityksillä. Niissä piilee kuitenkin vaara. 

- Ihmiset ymmärrettävästi haluavat ulkoillessa kastuneet varusteet kuivaksi, mutta eivät ymmärrä kamiinoiden ja muiden tulisijojen päälle viritetyissä pyykkinaruissa piilevää tulipalon riskiä. Narulla roikkuvat vaatteet voivat helposti kuivua liian lähellä kamiinaa ja syttyä palamaan. Naruilta vaatteet myös putoavat paljon herkemmin alas kuin kiinteiltä telineiltä. Käytä aina kiinteästi asennettuja kuivausnaulakoita, jos tuvalta sellaiset löytyy, virkistyskäytön erityisasiantuntija Erkki Ollila Metsähallituksen Luontopalveluista ohjeistaa.   

Myös tulisijan käytössä tulee noudattaa varovaisuutta. Esimerkiksi kamiinan tuhkia ei kannata tyhjätä muoviseen ämpäriin. Se kun ei kestä kuumaa tuhkaa ja voi syttyä palamaan. Myös tulen sytyttämisessä tulee olla tarkkana. 

- Sellainenkin esimerkki löytyy, että kamiinaan on yritetty sytyttää tulia kamiinan alle, ei kamiinan tulipesään, Ollila kertoo.

Lue myös: Muistathan jokamiehenoikeudet retkeillessä - kertaa oikeudet ennen retkelle lähtöä

Lue myös: Suosittu ulkoilu- ja retkeilypaikka suljetaan kävijöiltä kokonaan Helsingissä

Lähde: Metsähallitus

Kilpailut

Uusimmat