Kuva: Jussi Häkkilä

Suosittu ulkoilu- ja retkeilypaikka suljetaan kävijöiltä kokonaan Helsingissä

26.01.2024 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Saari suljetaan vaurioituneen vedenalaisen putkiston vuoksi.

Helsingin edustalla sijaitseva Isosaari suljetaan kävijöiltä kokonaan. Asiasta tiedotetaan saaren omilla sekä valtion kiinteistöistä vastaavan Senaatti-kiinteistöjen sivuilla. 

Saari on ollut suosittu ulkoilu- ja retkeilypaikka Helsingissä, missä on voinut myös esimerkiksi yöpyä telttaillen tai mökkeillen. Kävijöitä saaressa on ollut vuosittain parhaimmillaan 10 000-20 000. Suosiosta huolimatta se joudutaan nyt sulkemaan, sillä saarelle johtava käyttövesiputki on tullut käyttöikänsä päähän. Putkea myöten saareen on tuotu palveluita varten käytetty juomakelpoinen vesi, mutta nyt putki on korkean ikänsä myötä vaurioitunut. Ilman putken tuomaa käyttövettä saaren turvallista matkailukäyttöä ei voida taata.

Saarelle matkailupalveluita järjestänyt FRS Finland olisi yhä halunnut jatkaa matkailun järjestämistä siten kuin se ilman vesiputkea olisi ollut mahdollista. Senaatti-kiinteistöt näki kuitenkin selkeämpänä ratkaisuna lopetta turismin kokonaan, eikä pitänyt vaurioituneen putken korjaamista kannattavana.

FRS Finland muistuttaa, ettei saari välttämättä ole ikuisesti pois käytöstä, sillä se saatetaan yhä avata esimerkiksi omistajanvaihdoksen yhteydessä.

Vuoteen 2014 saakka Isosaari oli kokonaan puolustusvoimien käytössä, mutta vuonna 2017 se avattiin yleisölle. 

Lue myös: Lomalaisia voi odottaa ikävä yllätys - passin uusiminen voi viedä tällä hetkellä kuukausia

Lue myös: Maailman turvallisimmat ja vaarallisimmat matkakohteet listattiin - katso tulokset

Lue myös: Oletko menossa autolomalle Norjaan? Rajan ylittämisen vaatimukset voivat tulla monelle yllätyksenä

Lähteet: Isosaari, Senaatti-kiinteistöt

Kilpailut

Uusimmat