Kuva: AOP / Ismo Pekkarinen

Kela varautuu valtaviin leikkauksiin - vaikuttaa myös asiakkaille annettaviin palveluihin

12.06.2024 11:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Kelalle on asetettu toimintakuluihin kohdistuva 45 miljoonan euron säästövelvoite.

Kelan toimintakulut olivat viime vuonna 644 miljoonaa euroa. Nyt Kelalle on asetettu 45 miljoonan euron toimintakuluihin kohdistuva säästövelvoite osana julkishallinnon säästöjä, kertoo Kela tiedotteessaan.

– Puhumme vuosikymmeniin suurimmista leikkauksista Kelan toimintakuluihin, sanoo Kelan hallituksen puheenjohtaja Vertti Kiukas tiedotteessa.

Kelan hallitus vahvisti tiistaisessa kokouksessa tuottavuusohjelman käynnistämisen vuosille 2025–2027.

Säästöjä on tarkoitus hakea ennen kaikkea henkilöstökuluista ja toimitiloista. Määräaikaisia työsuhteita tullaan Kelassa vähentämään ja vakinaisten lähtiessä tehtäviä yhdistetään ja lakkautetaan. Kelassa oli viime vuoden lopussa noin 8500 toimihenkilöä, joista 700 oli määräaikaisia. 

– On tärkeä muistaa, että Kelan osaava henkilöstö on tärkein voimavaramme. Haluamme toteuttaa säästöt hyvää henkilöstöpolitiikkaa noudattaen ja huolehtia henkilöstön jaksamisesta ja työhyvinvoinnista säästöjen keskellä, kertoo pääjohtaja Outi Antila tiedotteessa. 

Kela tiedottaa hakevansa säästöjä myös toimitiloja vähentämällä ja palvelupisteitä karsimalla. Kelan asiakkaita ohjataan myös paperittomaan päätökseen. 

– Säästöt näkyvät vähitellen myös asiakkaille esimerkiksi palveluiden nopeudessa ja saatavuudessa, Antila jatkaa tiedotteessa.

Lue myös: Korkeasaaren amurintiikeri Ohana muuttaa Tallinnaan - ei tule enää emonsa Sibirin kanssa juttuun

Lue myös: Suomen paras hampurilaisravintola on valittu - katso top 10 -lista

Lue myös: Yksi pahimmista rikkakasveista yleistymässä - tärkeä havaita ajoissa ja hävittää oikein

Lähde: Kela

Kilpailut

Uusimmat