Facebook-uudistus ei ole jokaisen mieleen - oletko sinä puolesta vai vastaan?

10.02.2015 15:15 - Senni Loikala

Yhteisöpalvelu on kertonut ottavansa käyttöön uuden tunnistusmekanismin, minkä jälkeen käyttäjien ei tarvitse enää merkitä ystäviä valokuviinsa. Uudistuksessa voi monista kuitenkin olla varjopuolensa.

Facebook on kertonut julkisuudessa seuraavasta uudistuksestaan, joka ei välttämättä ole kaikkien mieleen. Yhteisöpalvelu aikoo ottaa jatkossa käyttöönsä automaattiset tagit eli ihmisten merkitsemisen sinne ladattuihin valokuviin.

DeepFace-niminen ominaisuus pystyy tunnistamaan jokaisen Facebook-käyttäjän kasvot myös joukkokuvista reilu 97 prosentin tarkkuudella. Hämärä valaistus tai huonolaatuiset kuvat voivat kuitenkin estää automaattisen tunnistuksen ja merkitsemisen.

Uudistuksessa on huomionarvoista nopeus, jolla Facebook-käyttäjien automaattinen tunnistus valokuvista tapahtuu. Kun palveluun ladataan kuva, se tunnistaa ja merkitsee niissä olevat henkilöt jo muutamassa sekunnissa.

Aluksi uudistus tapahtuu vain Yhdysvalloissa, mutta voisi uskoa sen laajentuvan myöhemmin myös muualle maailmaan. Uudistus tarkoittaa käytännössä siis sitä, ettei ystäviä ja tuttuja tarvitse itse enää merkitä valokuviin.

Monet ovat joskus mananneet ystävänsä ainakin mielessään, jos he ovat merkinneet jokaisen epäimartelevalta kuvassa näyttävän henkilön. Jatkossa voi olla, että ikäviä yllätyksiä Facebookiin kirjautuessa tulee enemmän automaattisen merkitsemisen vuoksi. Onneksi automaattiset tagit pystyy kuitenkin kumoamaan muuttamalla asetuksiaan.

Seuraava artikkeli: Facebook on kolme päivää kiinni helmikuun lopussa - joko sinä näit ilmoituksen?

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat