Miten ihmiset yrittävät vaimentaa ääniä vessassa? Yleisimmät tavat paljastettiin

19.03.2015 10:15 - Eeva Rajala

Ihmiset menevät joskus äärimmäisyyksiin, kun yrittävät vaimentaa aiheuttamiaan ääniä vessassa käynnin yhteydessä.

Daily Mail -lehti kertoo tuoreesta tutkimuksesta, joka paljastaa, miten eri tavoin ihmiset ovat yrittäneet hiljentää epämukavia vessaääni. Tutkimuksessa kysyttiin myös, keiden vuoksi ääniä halutaan eniten vaimentaa.

Indianan yliopiston tutkijat selvittivät, että naiset ja myös homoseksuaalit miehet nolostuvat eniten vessaäänistä. Sen sijaan lesbot asennoituvat vessassa päästettyihin ääniin rennosti, jopa rennommin kuin heteromiehet.

Tutkimuksen mukaan ihmiset ovat kevein mielin, jos puoliso kuulee kumppaninsa vessaäänet. Sen sijaan, jos lähettyvillä on henkilö, johon vessassa olija on ihastunut, on tilanne kaikkein epämiellyttävin: Ihastuksen kohde ei saisi kuulla pihaustakaan vessasta.

Epämiellyttäviä pieruja ja muita vessaääni pyritään vaimentamaan monin eri keinoin:

Sulkijalihaksen kontrollointi

Osa käyttää sulkijalihastaan ahkerasti päästäen vain pieniä määriä kaasua pois suolesta kerralla. Moni välttää suurten pierujen vapauttamista kerralla, ja kaasu halutaan vapauttaa tauotetusti.

Rakennuksen kaukaisin vessa

Työpaikoilla monet äänistä nolostuvat käyttävät usein rakennuksen tai kerroksen kaukaisinta vessaa, jotta työkaverit eivät kuulisi mitään erikoista.

Vessassa käynti varhain aamulla tai myöhään illalla

Näin voidaan minimoida se, kuinka monen ihmisen korviin äänet kantautuvat.

Vessapaperin laittaminen pyttyyn

Monet ottavat vessapaperirullasta kasan paperia ja tiputtavat sen pyttyyn. Näin halutaan vaimentaa virtsaamisesta tai ulostamisesta syntyvää ääntä mahdollisimman paljon.

Yleis- ja yhteisvessojen välttäminen

Jotkut ihmiset eivät käytä yleisiä tai työpaikan yhteisiä vessoja lainkaan siinä pelossa, että joku kuulee noloja ääniä. Vessoja kun löytyy kauempaakin.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat