Tekosyyt, joiden varjolla saa myöhästyä tai olla pois töistä - oletko sortunut näihin?

19.03.2015 19:15 - Senni Loikala

Kokosimme yhteen tekosyitä, joita kertomalla jotkut ovat saattaneet selittää myöhästymisensä töistä tai jäädä jopa sairauslomalle.

Töistä lintsaamista ei voi sanoa hyväksi tavaksi, mutta joskus harvoin tehtynä saattaa sitä pystyä katsomaan sormien läpi. Yksi ylimääräinen vapaapäivä voi esimerkiksi helpottaa pitkään jatkunutta väsymystä.

Alla valkoisia valheita, jotka voivat vakuuttaa työnantajan siitä, että poissaolo olisi perusteltu.

1. Flunssa iski. Kävin ostamassa nenäliinojakin ja päässä jomottaa. Kuume taitaa olla nousemassa.

2. Kävin eilen halvassa kiinalaisessa ravintolassa syömässä ja olo on ollut sen jälkeen karmea. Luulen, että tämä on ruokamyrkytys.

3. Ystäväni soitti juuri sairaalasta. Auto oli töytäissyt häntä, mutta onneksi hänellä ei ole hengenvaaraa. Hän pyysi käymään vierailuaikana, enkä voi ystävänä kieltäytyä.

4. Hävitin kaulaliinani ja kuinkas kävikään, kotiin päästyäni vilustumisen oireet ilmaantuivat. Yskittää, ja on niin heikko olo.

5. Tyttäreni valvotti minua koko yön, oksenteli ja vaikersi sängyssä. Hänen on jäätävä pois päiväkodista.

6. Sain lääkäristä peruutusajan ja minun olisi pakko päästä käymään siellä. Muuten joudun odottamaan kaksi viikkoa seuraavaa vapaata aikaa.

7. Myöhästymiseni syy on nolo: hävitin silmälasini ja etsin niitä puolisokeana kissojen ja koirien kanssa. Jos niitä ei löydy, minun täytyy hankkia väliaikaiset linssit jostakin.

8. Söin aamupalaksi kiivejä, jotka olivat eilen hyvässä tarjouksessa kaupassa. Muuten en popsi niitä ikinä. Nyt naamani on täynnä punaisia täpliä ja kieltä kutittaa, kun en tiennyt olevani allerginen kiiveille.

9. Mummoni on lähdössä Teneriffalle. Olen luvannut antaa hänelle kyydin lentokentälle ja auttaa häntä turvatarkastukseen saakka.

10. Autoni hyytyi tienlaitaan. Odottelen juuri hinausta.

Seuraava artikkeli: Eikö työnteko suju? Lue Jukka Pojan vinkit ongelman selättämiseen

Kilpailut

Uusimmat